USPJEŠAN RAD – Skupština DVD Dragalić

1469 0

DRAGALIĆ, 22. siječnja 2010. – Godišnja skupština DVD Dragalić, održana je u nazočnosti Milana Šutera, predsjednika Varogasne zajednice BPŽ, Mladena Krištofa, načlenika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje i Županijskog centra 112, Nenada Radojčića, direktora tvrtke Vtropromet i brojnih predstavnika DVD-a. Bio je tu i Teodor Fricki, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Hrvatske i veliki prijatelj vatrogasaca iz Dragalića. Svima je na dolasku zahvalio predsjednik društva Marko Derežanin, koji je govoreći o radu društva posebno istaknuo njeghovu dobru organitziranost, rad s mladima i uspjehe na vatrogsanim natjecanjima.

Pohvale

 Skupština je potvrdila dobar rad društva u proteklih godinu dana i usvojila izbješča koja su podnijeli zapovjednik Igor Šupica, Darko Marjanović i Draženko Zukanović, koji je obrazložio plan rada za naredno razdoblje. Bilo je lijepo slušati pohvale za rad društva koje je izrekao Teodor Fricki.  

  – Pozdravljam vas u ime nazočnih prijatelja hrvatskog vatrogastva i predstavnika tvrtke Vatropromet iz Zagreba Nenada Radojčića i Marka Filipčića, koji su me zamolili da vas i u njihovo ime pozdravim i poželim mnogu uspjeha u radu Skupštine i u budućem radu. Prenosim vam pozdrave iz Hrvatske vatrogasne zajednice i izražavam veliko zadovoljstvo što sam danas ovdje na vašoj Skupštini. DVD Dragalić je i u protekloj godini veoma aktivno djelovalo, a raduje da ste se za takav rad opredijelili i u 2010. godini. Vidi se da DVD Dragalić djeluje u jednom školskom primjeru, onako kako trebaju djelovati DVD. Dozvolite da u ime HVZ izrazim veliko zadovoljstvo i dam veliko priznanje na aktivnosti koju ste imali.

Aktivni i u Domovinskom ratu

 Ovo je 79 godišnja skupština i za godinu dana očekuje nas jedna velika značajna manifestacija i obilježavanje osamdesete obljetnice vašega društva. Čast mi je da se punih 17 godina srećem s predstavnicima DVD Dragalić. Sjećam se kada sam u Novu Gradišku došao na Skupštinu u vrijeme Domovinskog rata kada ste bili u progonstvu. Bilo je postrojeno desetak vatrogasaca sa Marokom Dereženimom. Bio sam u prilici sresti se s vatrogascima koji su bili tako blizu, a tako daleko od svoga mjesta. Do sada sam imao mnogo puta ugodnu dužnost da se srećemo na natjecanjima i proslavama. Sjećam se kada ste počeli graditi ovaj dom. Mogu reći da sam i danas isto tako ugodno obradovan, jer je DVD Dragalić, s vrijednim svojim članovima i vodstvom, na čelu s Markom Dereženimom, gotovo završio ovaj predivan vatrogasni dom u Dragaliću, izgrađen u teškoćama koje je donio Domovinski rat. Imate predivan dom i možete biti ponosni.  

Franjo Filipović najstariji vatrogasac

 Znam da imate mladih vatrogascima, ali mi dozvolite da izrazim veliko zadovoljstvo što je ovdje među nama jedan od najstarijih članova DVD Dragalić, gospodin Franjo Filipović. Još malo pa će imati 80 godina kao i vaše društvo. Pripadnik je ovoga društva 61 godinu. Dobio je naša najveća odlikovanja i može poslužiti kao primjer mladim pokoljenjima. Nadam se da će mlađi imati priliku da od njega mnogo toga nauče – kazao je Teodro Fricki.  

Rad s mladima

 – Slušajući izvješće o radu nisam mogao naći ni jedan segment koji nedostaje. Zadaće, a koje su vaša redovna djelatnost, se uspješno odrađene. Dali ste si puno truda i odrađivali i druge aktivnosti, što je još jedan dokaz da su vatrogasci, osim ovoga što rade, nositelji kulturnog života na području svoje i susjednih općina i gradova. Vidi se to iz izvješća. Mnogo ste uložili u rad s djecom i zajedno ih s odraslima uključili u redovita vatrogasna natjecanja. Niste se samo natjecali već i osvajali prva mjesta. To je za svaku pohvalu. Za sve učinjeno vam zahvaljujem, kako za vašu lokalnu zajednicu tako za sve one kojima je bila potrebna vaša pomoć – kazao je Milan Šuter. Izdvojimo da je zapovjednik društva Igor Šupica, govoreći o operativnom vatrogasnom kadru u društvu istaknuo obrazovanje i osposobljavanje vatrogasaca. Sedam aktivnih članova u protekloj se godini osposobilo za zvanje vatrogasac. DVD Dragalić je dodijelilo brojna priznanja svima koji su doprinijeli njegovom uspješnom radu. Dodajmo da su već započele pripreme za obilježavanje 80-te obljetnice DVD Dragalić, koja će se posebno svečano obilježiti 2011. godine.  

Related Post