GRAD NOVA GRADIŠKA NAGRADIO UČENIKE KOJI SU POSTIGLI USPJEH NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA

3188 0

NOVA GRADIŠKA, 14. lipnja 2017. -Bilo je jučer u gradskoj vijećnici puno zadovoljstva, jednako kod gradonačelnika Vinka Grgića, zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina i Mihaele Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, te učenika osnovnih i srednjih gradskih škola koje su okupili, a koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Osim podrške za postignute uspjehe učenicima je gradonačelnik uručio i novčane nagrade u iznosima od 1.000, 1.250 i 1.500 kuna.

-Grad Nova Gradiška učinit će maksimum kako bi vam olakšao rad i kako bi postali akademski građani ovoga grada. U svojim mogućnostima nastojat ćemo vam maksimalno unaprijediti kvalitetu nastave. Učinili smo to s računalima, pametnim pločama i donacijama za kabinete kemije i pneumatike – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća najavio povećanje učeničkih i studentskih stipendija.

Nagrade su dobili učenici Gimnazije Nova Gradiška Boris Lasković, Matej Plavac, Leona Pavić i Ines Živković za osvojeno prvo mjesto na Državnom ekokvizu “Lijepa naša”, te Karlo Szabo, Karlo Matošević i Željko Ćelepirović za osvojeno prvo mjesto na Državnoj smotri “Lidrano”

Prvo mjesto na Međunarodnom festivalu harmonike “Bela pl. Panty” osvojio je

Nagrađen je Leon Turkalj, učenik drugog razreda Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” za osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom festivalu harmonike “Bela pl. Panty”.

Drugo mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti osvojio je Luka Đaković, učenik četvrtog razreda Gimnazije. Drugo mjesto na Međunarodnom natjecanju Woodwind and Brass u Varaždinu osvojio je učenik šestog razreda Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” Luka Prpić (truba).

Drugo mjesto na Međunarodnom natjecanju Woodwind and Brass u Varaždinu i na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Daleki akordi u Splitu osvojio je Borna Franić, učenik četvrtog razreda Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”.

Treće mjesto na Državnom ekipnom natjecanju u elektrotehnici i računalstvu osvojili su učenici novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole Matej Štefanac, Ivan Hotovec i Mislav Lalić.

U ime svih gradskih škola na doprinosu koji Grad Nova Gradiška daje stvaranju boljih uvjeta za organiziranje nastave u školama zahvalila se ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik.

Related Post