Gradonačelnik Vinko Grgić i župan Danijel Marušić zadovoljni provedbom projekta Slavonija

919 0

Autor Franjo Samardžić
-Velik je ovo dan za Novu Gradišku i za projekte koje pripremamo i koje ćemo vrlo brzo i realizirati – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić
-Projekt Slavonija, Baranja i Srijem postaje vidljiv ljudima koji ovdje žive i vide njegove efekte – kaže župan Danijel Marušić
NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2019. – Jučer u Novoj Gradiški održana VIII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem bila je iznimno značajan događaj za Novu Gradišku sa isto tako iznimnim značajem za ukupan razvoj grada. Gradonačelnik Vinko Grgić potpisao je s Goranom marićem, ministrom državne imovine ugovor o darivanju 50 hektara zemljišta u industrijskoj zoni što će omogućiti njeno proširenje, te i ugovor o darovanju zgrade bivšeg Varteksa za potrebe Gradskog muzeja. Bilo je govora o izgradnji prometne infrastrukture u Industrijskom parku i na području grada.
Uoči sjednice Savjeta gradonačelnik Vinko Grgić izvijestio je o mjerama i projektima koje grad provodi kako bi se izgradila nužna komunalna i društvena infrastruktura te stvorili bolji uvjeti za zapošljavanje, što je jedan od prioritetnih ciljeva gradske vlasti.
-Proširit ćemo Industrijsku zonu, a danas nam je najavljeno i potpisivanje ugovora za poduzetničku infrastrukturu pa ćemo nakon izgradnje kompletne infrastrukture industrijsku zonu staviti u puni pogon i imati na raspolaganju 70 do 80 hektara zemljišta, uz 60 hektara već izgrađenih u prvoj fazi. Od danas i zgrada bivšeg Varteksa postaje vlasništvo Grada zahvaljujući ministru Mariću. Već za mjesec dana vjerujem počet ćemo uređivati ovaj prostor za jedan novi sadržaj.
Puno se radi na rješavanju prometne infrastrukture. Vezano za projekt nadvožnjaka ispod željezničke pruge, vrijedan između 17 i18 milijuna kuna, načelno je dogovoren sastanak s ministrom Butkovićem. U planu je u slijedeće tri godine riješiti problematiku 6 prometnih točaka u gradu, dva smo riješili prošle godine, dva rješavamo ove godine. Izgradnju kružnog toka u centru grada ćemo početi poslije Uskrsa, a postavit će se i semafori kod FINE , a slijedeće godine i na raskrižju kod TANG-a, a planiramo izgraditi i kružni tok kod „Pauna“.
Velik je ovo dan za Novu Gradišku i za projekte koje pripremamo i koje ćemo vrlo brzo i realizirati. Drago mi je da je veći dio Vlade RH, ministri čiji su resori jako vezani za Slavoniju, Baranju i Srijem, došao u Novu Gradišku i bio nazočan na ovoj sjednici na kojoj je prezentirano puno projekata koji nam daju nadu da će sve što se radi biti realizirano i da ro nisu sve puste priče – izjavio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Održavanjem sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški zadovoljan i župan brodsko-posavski Danijel Marušić. Zadovoljan je i provedbom ovog projekta na području Brodsko-posavske županije.

-Osobno sam jako sretan što smo svi zajedno danas u Novoj Gradiški. Hvala svima koji su došli.
Drago mi je što projekt Slavonija, Baranja i Srijem postaje tako vidljiv ljudima koji ovdje žive vide njegove efekte. Moram reći da smo, upravo pred Uskrs, završili obnovu 10 škola iz ovog projekta u koje je uloženo preko 32 milijuna kuna. vrijednih. Tu su ulaganja u Muzej brodskog posavlja od 7 milijuna kuna, a kad vidimo sva ulaganja u slavonskobrodsku i novogradišku bolnicu, čovjek doista može biti samo presretan. Samo da napomenem Kraći pu do zdravlja je projekt vrijedan 41 milijun kuna, a projekt Zdravstvena skrb usmjerena k pacijentu 11,8 milijuna kuna. Pred obnovom smo šest bolničkih zgrada u Slavonskom Brodu i isto toliko u Novoj Gradiški u vrijednosti od 84,5 milijuna kuna. U općino Davor u su u tijeku radovi vrijedni 45 milijuna kuna na sustavu za navodnjavanje 376 hektara čime će povrtlari iz Orubice dobiti vodu iz SAVE i moći unaprijediti svoju proizvodnju. Luka Slavonski Brod, za koju je Vlada dala jamstvo 128 milijuna kuna, je također u izvedbi, a tu je i Centar za gospodarenje otpadom Šagilje pored Nove Gradiške vrijedan preko 130 milijuna kuna.
Mogu isto tako reći da je Ministarstvo državne imovine dalo Gradu Nova Gradiška dalo na raspolaganje vojarnu Slavonskih graničara i u suradnji s gradonačelnikom Grgićem osmislit ćemo aktiviranje tog projekta. Dodao bih i dva mosta koji su isto na području Brodsko-posavske županije, a to su mostovi na Savi kod Svilaja i Stare Gradiške. Iz svega možemo točno vidjeti koliko projekt Slavonija, Baranja i Srijem ima učinka i koliko se to vidi u svakodnevnom životu.
Danas sam na svečanoj sjednici Županijske skupštine rekao da projekt Slavonija nije samo ekskluzivno stvar županije kao ustanove i da je to sveobuhvatan projekt. Pozvao sam sve ustanove, gradove i općine, poduzetnike i gospodarstvenike da svi zajedno iskoristimo mogućnosti koje nam se pruža. Uvjeren sam u pozitivan efekt.
Napomenuo bih da za te projekte moramo imati oko 80 milijuna kuna ulaganja i mi to kao Županija planiramo osigurati uz pomoć HABOR-a.
Želio bih još jednom skrenuti pozornost da je vrlo bitno osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu i zato se zahvaljujem se na do sada obavljenim aktivnostima i poduzetim koracima – kazao je župan Danijel Marušić.

Related Post