GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ: U Industrijskom parku prodano 37 hektara zemljišta za investiciju vrijednu 2,4 milijarde kuna

2266 0

Kako je naglasio gradonačelnik Vinko Grgić, to je gotovo u rangu investicije Pelješkog mosta koja iznosi 2,5 milijardi kuna i bit će najveća greenfield investicija u Hrvatskoj

NOVA GRADIŠKA, 4. lipnja 2020. – Iako će današnja sjednica Gradskog vijeća ostati zapamćena po tome što je počela pod predsjedanjem predsjednice dr. Ljepše Rakas Vujčić, a završila pod predsjedanjem njenog zamjenika Marijana Radića i njihovog sukoba u tumačenju Poslovnika o radu Vijeća, bila je zanimljiva i zbog aktualnog sata i odgovora gradonačelnika Vinka Grgića na vijećnička pitanja, koja bude optimizam.
Odnosi se to ponajprije na Industrijski park, trenutne radove, švicarske i ruske investitore, koji su iskazali interes za ulaganja, te posebno investitora koji je kupio 37 hektara zemljišta u Industrijskom parku i namjerava uložiti 2,4 milijarde kuna. Kako je naglasio gradonačelnik Vinko Grgić, to je gotovo u rangu investicije Pelješkog mosta koja iznosi 2,5 milijardi kuna i bit će najveća greenfield investicija u Hrvatskoj.
Doznali smo (pitala Jelana Kovre (SDP) ) da će grad osigurati prostor za smještaj arhivske građe svih vrsta, ali i da je nemoćan kod održavanja i obnove stambenih zgrada u vlasništvu građana (pitala Marijana Škara Ivković) jer se ne može naći zajednički jezik s upraviteljem i tvrtkom koja ih održava i ne dozvoljava da održavanje preuzme tvrtka Odlagalište. Zoran Gazibarić (SDP) zahvalio se u ime mještana Ljupine na radovima koje grad izvodi u tom prigradskom naselju i pitao o nastavku radova na domu.
Nakon pitanja Vlatka Grainera (SDP) doznali smo da se kreće s izgradnjom gradskog bazena, a pitanja Igora Babića (SDP) informaciju o pokrivenosti grada besplatnim internetom i planovima da se regulira promet ispod podvožnjaka i obuzda prebrza vožnja postavljanjem kamera.
Tomislav Bećirević (HDZ) nije zadovoljan jer nisu ispunjena obećanja u vezi investiranja u naselju Prvča, ali je kazao da će na slijedećim izborima glasati za gradonačelnika i njegove zamjenike ako se realizira investicija u Industrijskom parku vrijedna 2,4 milijarde kuna.
Ljiljana Ptačnik (HDZ) zahvalila se grdu na organiziranju oproštaja posljednje generacije maturanata i u ime mještana Male pitala što je s nastavkom modernizacije prometnica u tom naselju. Nakon njenog prijedloga da se za radove iz fundusa Tomislava Petranovića Rvata i Josipa Pintarića Puce osigura prostor, od gradonačelnika smo doznali da grad planira osigurati prostor za Zavičajni dom u kome će se naći i djela ta dva novogradiška slikara.
Željko Bešlić (HDZ), uz opasku da nema koordinacija u pripremi sjednica Gradskog vijeća, upitao je što je s prostorom Vojarne koji propada , te što je s pozajmicom koju je Industrijski park dao tvrtki DING i tražio pismeni odgovor.
Aktualni sat završio je već spomenutim prekidom sjednice i potom njenim nastavkom uz nazočnost samo vijećnika SDP-a.
Vijećnici su usvojili godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada za 2019. godinu i dali suglasnost za hipoteku na gradskoj nekretnini.
Raspravljalo se izvješćima o radu i financijskom poslovanju za 2019. godinu POU MAR, Gradskog muzeja, Gradskog društva Crvenog križa, Turističke zajednice, Javne vatrogasne postrojbe i Zajednice tehničke kulture.

Related Post