GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA

917 0

NOVA GRADIŠKA – Tradicionalni koncert u čast Dana grada i Dana župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, a ujedno i uz božićne blagdane Gradska glazba Nova Gradiška održala je 16. prosinca.

U prepunoj dvorani Doma kulture počastila je zaljubljenike u ovaj glazbeni izričaj repertoarom dostojnim i velikih gradova.

Nizale su se pop, rock, evergreen, ali i jazz skladbe. Ugostili su i mlade novogradiške glazbenike sestre Dautović, Barbaru i Mirtu, Vjeku Banovčića i Dijanu Dejanović-Diju.

Iznimni talent i vještinu pokazao je i Borna Franić, osnovnoškolac, polaznik glazbenog odjela trube OŠ Mato Lovrak, izvodeći na svom instrumentu prave bravure.

Mnoštvo skladbi s izvođačima je pjevala i publika, a njihov nastup popratili su velikim pljeskom, ali i ovacijama.

Pohvale i čestitke uputio im je i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić te istaknuo kako je Grad ponosan na sjajnu Gradsku glazbu koja nam je i ove godine podarila iznimno lijep koncert. “Kada znamo da se u mnogim gradovima ovakve Glazbe zbog financijskih teškoća gase još smo više ponosni na sve vas, vaš trud, rad i dostojno predstavljanje Grada na gostovanjima, kao i na kontinuiranom trajanju od 1873. godine. Hvala vam, Sjajni ste”, naglasio je, među ostalim gradonačelnik Grgić.

Na koncertu su tradicionalno uručena i Priznanja Gradske glazbe članovima za dugogodišnji rad u Udruzi. Uručio ih je predsjednik Tomislav Marčić. Tom je prigodom, među ostalim naglasio, kako je i on nekada sjedio na koncertima u publici i nije znao tko je ta Gradska glazba, a kada ih je čuo odlučio im se pridružiti i s njima svirati. -Sada znam tko su oni i ponosan sam što im pripadam-rekao je.

Jubilarno Priznanje za 5 godina rada u Gradskoj glazbi primio je Zlatko Podgornjak; za 10 godina Mihael Marek i Dora Malnar. Za 20 godina vjernosti i rada u Gradskoj glazbi jubilarnu nagradu primio je Tomislav Matešković, a za 40 godina Antun Novačić.

Sve čestitke našoj Gradskoj glazbi i njihovom kapelniku Goranu Franiću, koji je za većinu skladbi napisao i aranžmane i prilagodio ih upravo orkestru. Gradska glazba ovim putem zahvaljuje i Vladimiru Đuraseku na iznimnoj i osebujnoj konferansi, kao i ton majstoru Željku Brčiću-Duši. Gradskoj glazbi Nova Gradiška želimo još puno uspješnih godina djelovanja, a njihovom slijedećem koncertu iskreno se radujemo i s nestrpljenjem ga isčekujemo.

Related Post

Autor - 13/10/2011 0
ADŽAMOVCI, 12. listopada 2011. – Zvonko Domazetović iz Adžamovaca jedan je od sve brojnijih zaljubljenika u konje na novogradiškom području. Može…

Gradska knjižnica Nova Gradiška

Autor - 20/04/2019 0
Programi NOĆI KNJIGE 2019. u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška Mjesto održavanja: Dječji odjel GKNG, Relkovićeva 4, Nova Gradiška (prizemlje zgrade…

DAN OPĆINE NOVA KAPELA

Autor - 12/08/2010 0
Unatoč krizi uz potporu Županije nastavljeni svi projekti Voda potekla cjevovodom kroz Batrinu Novu Kapelu i Bili Brig NOVA KAPELA,…