OPĆINA DRAGALIĆ

948 0

DRAGALIĆ, 19. prosinac 2016. – Danas su se na prigodnoj svečanosti u općinskoj vijećnici okupili roditelji s djecom rođenom u 2016. godini na području Općine Dragalić.

Tradicionalno uoči božićnih blagdana Općina dodjeljuje novčanu potporu od 1.000 kuna za svako novorođeno dijete. Odlukom Općinskog vijeća od prije osam godina utvrđena je potpora za novorođenu djecu koju je do sada dobilo više od 90 obitelji.

Potpore je uručio općinski načelnik Zvonimir Karlik.

-Ovo je osma godina kako Općina daje potporu za novorođeno dijete roditeljima s područja Općine Dragalić. Do sada smo isplatili stotinjak tisuća kuna. Nisu to neki veliki novci, ali sukladno proračunskim mogućnostima želimo barem malo pomoći da mladim obiteljima bude lakše – kazao je načelnik Zvonimir Karlik, a djeci i roditeljima zaželio puno zdravlja i uspjeha u životu te sretne božićne i novogodišnje blagdane.

-Puno nam znači ova potpora koju dobivamo od naše Općine Dragalić jer možemo kupiti osnovne potrepštine za dijete, od opreme do higijenskih potrepština. Najvažnije je da je to potpora dodijeljena od srce. Znamo da su vremena teška i da ima općina koje ne daju potporu. Zato se zahvaljujemo načelniku i Općinskom vijeću – zahvalila se na potpori u ime svih majki Dragana Gorički i dodala da u obitelji ne planiraju još djece, ali da je to ipak sve Božja volja.

U 2016. godini na području Općine Dragalić rođeno je desetero djece, osam dječaka i dvije djevojčice.

Rođeni su Marija Ivanišević, Ivan Ivanišević, Dejan Amić i David Amić iz Medara, Dino Jolić i Nikola Benedeković iz Mašića, Mihael Gorički i Gabrijel Malnar iz Dragalića i Helena Babaček i Rafael Mrmak iz Gorica.

Related Post

ZAVJET ZA HRVATSKU

Autor - 22/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 22. ožujak 2013. – Sinoć je osnovan Inicijativni odbor za osnivanje Gradskog odbora Zavjeta za Hrvatsku na čelu…