GRADSKA KNJIŽNICA: Marijana Perinić predstavila svoju četvrtu knjigu Raskrižje

1122 0

Tekst i fotografije  Franjo Samardžić 

NOVA GRADIŠKA, 20 svibnja 2022. – Poznata komičarka Marijana Peranić predstavila je jučer  u Gradskoj knjižnici  svoju četvrtu knjigu  RASKRIŽJE, kako je kazala, napisanu  u vrijeme pandemije  koronavirusa. Radi se o romanu  kojim ova  svestrana autorica,  spisateljica, komičarka, imitatorica i  voditeljica,  obdarena  smislom za  humor, obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena. 

  Autorica kreće  novu knjigu  predstavljati diljem Hrvatske, a za početak je odabrala Novu Gradišku, za koju ju  kako naglašava,  vežu lijepe uspomene  prisjećajući se  sudjelovanja  na Novogradiškim pokladnim danima, kada se na svoj osebujan, humorističan i britak   način  predstavila kao PreCjednica RH.    

Marijanu Peranić  kratko je  posjetiteljima na Dječjem odjelu predstavila i zaželjela joj dobrodošlicu  ravnateljica Gradske knjižnice Ernestina Straga.

  Autorica je  posjetitelje upoznala sa svojim životopisom, školovanju i  lutanjima u traženju  životnog  poziva  i opredjeljenju da se bavi  sadašnjim spisateljskim i  kreativnim  radom u kome su neizostavni  humor i  poseban način zapažanja  zbilje koja ju okružuje i u kojoj živi. 

 S posjetiteljima je  razgovarala o svojim ostalim knjigama, a izrazila je želju da  ponovo dođe u Novu Gradišku. 

 

Kratak sadržaj romana

Glavna je junakinja Kristina, tridesetdevetogodišnja  Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz,  ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno? Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu. Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu. (Sonja Šumić)

Related Post