ZAŠTITA OKOLIŠA I ZDRAVLJA: Do 15. kolovoza građani trebaju dostaviti podatke o građevinama na kojima se nalazi azbest

1651 0

NOVA GRADIŠKA, 3. kolovoza 2017. – Novogradiščani su od Grada na kućne adrese dobili javni poziv i obrazac na kome najkasnije do 15. kolovoza trebaju dostaviti podatke o građevinama na kojima se nalazi azbest. Pozivajući se na Pravilnik o građevinskom otpadu i otpadu koji sadrži azbest građani su na obrascu navesti lokaciju i količinu materijala na kojima se nalazi azbest.

Vlasnici, odnosno korisnici građevina na kojima se nalazi azbest tražene podatke mogu dostavili osobno u gradsku pisarnicu, poštom na adresu: Grad Nova Gradiška, Trg kralja Tomislava1, 35400 Nova Gradiška i na navedene e.mail adrese.

Prema članku 18. stavku 1. Pravilnika o građevinskom otpadu koji sadrži azbest (Narodne novine broj 69/16., vlasnik odnosno korisnik građevine na kojoj se nalazi azbest, dužan je, radi planiranja sustava gospodarenja građevinskim otpadom koji sadrži azbest, na poziv jedinice lokalne samouprave, u roku određenom tim pozivom, dostaviti podatke o lokaciji građevine, procjenu količine, vrste i statusu materijala za kojeg je izvjesno da će postati azbestni otpad.

Građanima se poručuje da dostavom podataka pridonose očuvanju i zaštiti okoliš, te očuvanju zdravlja građana našeg grada.

Related Post

BORODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 24/08/2016 0
Dan je protekao u znaku promocije sporta, a KKK “Olimpik”, Nanbudo klub “Slavonija”, te Oliver Mofardin primili su županijske potpore…