RJEŠAVANJE PROMETNOG PROBLEMA: Urije nisu prometnica, a novom regulacijom prometa neće to ni biti

1812 0

NOVA GRADIŠKA, 3.  listopada  2018. – Na istočnom dijelu  naselja Urije (kod Konzuma) uređene su prometnice i parkirališta. Međutim i dalje  je ostao promet  vozila   čiji vozači prolaz kroz  naselje  koriste kao prometnicu, što za posljedicu ima,  uz  povećan broj  vozila  u naselju i ugrožavanje sigurnosti, posebno djece. Ovaj problem posebno je bio izražen za  vrijeme  izgradnje kružnog toka  kod Kauflanda.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, predsjednica fr. Ljepša Rakas-Vujčić je upitala dokle se došlo sa regulacijom prometa  kod zgrada 24 i 25, te 17 i 18.

-Rješenje smo našli kada smo angažirali struku. Prolazi između zgrada 17 i 18, te onaj kod Pola  će se zatvoriti, što je nama prihvatljivo. Prolazi neće biti fizički  zatvoreni već regulirani znakovima. Dopuštati će se samo prolaz službenih i dostavnih vozila, a privatnih neće biti moguć.

Urije su  kvalitetno urbanističko rješenje  u kome nije predviđeno da ima prometnicu veća da  samo svako od stanara dođe  do svog parkirališta. Vjerujem da će  stanovnici  biti zadovoljni – odgovorio je  gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

VODA U GRADSKOM VODOVODU

Autor - 06/09/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 5. kolovoza 2013. – Uzorkovanje vode provedeno je 2.9.2013. i prema očitanim rezultatima u vodi je pronađena koncentracija…