GRADSKA PRIZNANJA 2013.

132 0

NOVA GRADIŠKA, 8. siječnja 2014. – Odlukom Gradskog vijeća na svečanoj sjednici upriličenoj u povodu Dana grada Medalja grada i uručena je dragovoljcu Domovinskog rata Ivanu Janoševiću.

-Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu IVANU JANOŠEVIĆU, za nesebičan i požrtvovan rad u pružanju pomoći braniteljima i njihovim obiteljima.

 

Ivan Janošević rođen je 10. prosinca 1955. godine u Pleternici. Osnovnu i srednju školu završio je u Novoj Gradiški gdje i danas živi. Dragovoljac je Domovinskog rata. Obnašao je više zapovjednih dužnosti od zapovjednika voda do zapovjednika bojne. Umirovljen je s činom satnika Hrvatske vojske. Nositelj je odlikovanja “Hrvatski pleter”, “Hrvatski trolist” te medalja “Bljesak” i Oluja. Po završetku Domovinskog rata aktivno se uključuje u rad braniteljskih udruga. Kao dugogodišnji predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i dopredsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata nesebično se zalagao za pomoć braniteljima i njihovim obiteljima, a rado to čini i danas.

Gospodina Ivana Janoševića krase skromnost, dobrota i hrabrost; svime što je činio za vrijeme i poslije Domovinskog rata zadužio je svoj Grad i građane – navodi se u obrazloženju odluke o dodjeli Medalje grada Ivano Janoševiću.

Related Post

GRAD NOVA GRADIŠKA

Autor - 04/08/2014 0
Poštovane sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 27/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2015. – Na jučerašnjoj maratonskoj sjednici Gradskog vijeća SDP i HDSSB su još jednom pokazali da…

HDZ-e POZIVA GRAĐANE

Autor - 15/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 15. studeni 2012. – Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Nova Gradiška poziva građane da u nedjelju 18. studenog…