Gradsko društvo Crvenog križa sutra (subota) obilježava Svjetski dan prve pomoći 

828 0

Obilježavanje svjetskog dana prve pomoći će se održati 11. rujna 2021. godine (subota) od 10 do 12 sati na trgu u centru grada

 

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 10. rujna 2021. – Svjetski dan prve pomoći tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog 

 polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju  putem raznih aktivnosti,  ukazujući građanima u zemljama u kojima djeluju, na važnost  pravodobno i na pravilan način pružene prve  pomoći kao izgradnje svijesti o  solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike. 

    Osposobljavanje što većeg broja ljudi za pružanje prve pomoći važno je u spašavanju života kao i u smanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

   Ovogodišnja tema  obilježavanja posvećena je prvoj pomoći u školi i zajednici i kroz moto teme „Budite heroj prve pomoći u školi i zajednici“. Na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca sva nacionalna društva diljem svijeta obilježit će Svjetski dan prve pomoći. 

   Budući je prva pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa, predviđenim aktivnostima nastojimo potaknuti građane  na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od  invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda. 

  -Povodom toga  naše društvo Crvenog križa u Novoj Gradiški planira kroz pokaznu vježbu ekipa Mladeži Crven og križa prikazati pružanje pomoći unesrećenima. Uz  Crve  križ i djelatnici Policijske postaje i Patronažne službe uzet će  u ovoj manifestaciji i tako ćemo zajedno podsjetiti naše građane  na važnost pružanja prve pomoći, dok će Patronažna služba građanima, koji nas posjete, mjeriti tlak i šećer u krvi – ističe Dario Pauković, ravnatelj HCK GDCK Nova Gradiška.  

    Obilježavanje svjetskog dana prve pomoći će se održati 11. rujna 2021. godine (subota) od 10 do 12 sati na  trgu u centru grada.

Related Post