GRADSKO VIJEĆE: Usvojena Strategija razvoja Grada Nove Gradiške

1299 0

NOVA GRADIŠKA – Iako je bilo   primjedbi  od strane vijećnika  HDZ-a i Nezavisne  gradske liste  na predloženu Strategiju razvoja Grada Nove Gradiške  ona je  jednoglasno prihvaćena na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod predsjedanjem prim. doc. dr. sc. Zorana Jukića.

Gradonačelnik  Vinko Grgić  pročitao je  imena 77 osoba  koje su dale svoj doprinos da se izradi, kako je naglasio, strateški  dokument za Grad Novu Gradišku, ističući pritom kako se ne radi o političkom već o  stručnom materijalu.   Posebno se zahvalio Senki Vranić, koja je, kako je kazao,  stručno  vodila, odradila i koordinirala  odličan posao s timom za izradu Strategije.

Strategija razvoja Grada Nove Gradiške  je, osim vizije i razvoja  do 2020. godine,  izrađena s ciljem podupiranja ukupnog razvoja  Grada, te definiranja razvojnih pravaca  zasnovanih na postavljenim  strateškim ciljevima  i prioritetima. Treba istaknuti da je  ona  preduvjet  pri kandidiranju   na natječaje  za sufinanciranje  projekata od strane  Europske unije.

Borislav Vidošić (nezavisni vijećnik iz redova Kluba SDP-a) je Strategiju  ocijenio  dobro odrađenim poslom i  zahvalio se svima koji su sudjelovali u njenoj izradi.

Zorica Lalić (Nezavisna lista) je kazala kako Strategija nema konkretne i definirane ciljeve  i   da je skup lijepih želja, a  dr. Lovrić, iz iste političke opcije, da ju je  trebalo donijeti puno ranije.

Dubravko Gubić (nezavisni vijećnik) smatra da Strategija  treba biti realna ali da mora imati  viziju, te da ju  se ne smije opstruirati.

Dario Marenić (MODES), iako  je imao primjedbe, smatra da Strategiju treba podržati, a ne biti kočnica razvoju grada.

Davorin Slišurić (HDZ) je kazao da je  Strategija bez života i duše, suhoparna i skup lijepih želja, ali da HDZ  neće biti kočnica razvoju grada.

Marijan Radić  (SDP) smatra da ovakav dokument mora postojati. Pita se  zašto ga HDZ nije izradio dok je bio na vlati, a sada kažu da Strategija ne valja.

Vlatko Gradiner (Hrvatski laburisti) je kazao kako je  odrađen odličan posao u izradi Strategije razvoja, te da je neke koji se s njom ne slažu ubilo predizborno vrijeme.

Marija Karlovčan-Subić ( Nezavisna lista) je istaknula da je Strategija obrazac  koji treba zadovoljiti određene uvjete  u kojima treba prepoznati priliku  i ostvariti dobrobit za  našu zajednicu.

Related Post