GRADSKO VIJEĆE

766 0

NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza , 2015. – Većinom glasova 10:6 vijećnici SDP-a i HDSSB-a su na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća smijenili HDZ-ove kadrova u radnim tijelima Gradskog vijeća,

upravnim vijećima i nadzornim odborima ustanova i tvrtki u vlasništvu Grada.

Uzalud su bila uvjeravanja dr. Dražena Oršulića da odnos predloženih ljudi ne odgovara rezultatima izbora na kojima je HDZ sa koalicijskim partnerima HSS i HSP AS dobio povjerenje 44 posto birača i umjesto jednog predložio o dva mjesta za koaliciju HDZ, HSS i HSP AS.

 

– Ako to ne želite prihvatiti  odustajemo i od jednog člana  kojeg nam velikodušno nudite. Imate većinu i možete raditi što želite. Bilo bi korektno poštovati volju birača – kazao je dr. Oršulić.

Nije to prihvaćeno, a na primjedbu da se ne poštuje Poslovnik predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić je  kazao da se pismeno žale nadležnoj instituciji.

 

 

U već izmijenjeni Odbor  za izbor i imenovanja   na upražnjeno mjesto  namijenjeno za člana  iz redova HDZ, HSS i HSP AS   izabran je Ivan Adžić (SDP).

 

U odbor za Statut i Poslovnik imenovani su  za predsjednika Josip Mikšić (HDSSB),  Dubravko Gubić (HDSSB), Igor Mokricki (SDP), Franjo Kikić (SDP) i Ivan Janošević (HDSSB).

 

U Odbor za mjesnu samoupravu   imenovani su Igor Mokricki (SDP), (predsjednik), Josip Mikšić (HDSSB),  Ivan Janošević (HDSSB),  Zorica Popović (SDP) i Marijan Radić (SDP).

 

U Gradsko povjerenstvo za  procjenu šteta od elementarnih nepogoda imenovani su Josip Mikšić za predsjednika (HDSSB), Vinko Grgić (SDP),  Ivan Adžić (SDP),  Goran Bašić i Tomislav Sigurnjak.

 

U Odbor za javna priznanja imenovani su Ljepša Rakas-Vujčić (nezavisna vijećnica – Klub vijećnika HDSSB)  za predsjednicu i Franjo Kikić (SDP) Vinko Grgić (SDP), Josip Mikšić (HDSSB) i Dubravko Gubić (HDSSB).

 

U Upravno vijeće Dječjeg vrtića Nova Gradiška imenovani su  Ljepša Rakas-Vujčić,  Ivan Adžić i Dasvor Vrgoč.

 

U Upravno vijeće Gradskog muzeja Nova Gradiška imenovani su  Nevenka Milinčević i Ivan Adžić.

 

U Upravno vijeće  Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška  imenovani su Marijan Radić, Nikola Tot, Milan Tomljanović i Franjo Kikić.

 

U Nadzorni odbor  Slavče d.o.o.  izabrani su Davor Rukavina, Anica Petrišić Piškulić i Marijan Radić.

 

U Nadzorni odbor Industrijskog parka  izabrani su Josip Mikšić, Vinko Grgić i Tomislav Grašar.

 

U Nadzorni odbor  Rko konga d.o.o. izabrani su Mario Magdić, Marko Kovre i Ivana Augustin Brkić.

Related Post