GRANIČARI SVOME GRADU

506 0

Gradu i župi u čast Hrvatsko pjevačko društvo Graničar održalo je tradicionalni svečani koncert 8. prosinca u Domu kulture.

 

Pod ravnanjem Julijane Žirovčić i uz glazbenu pratnju Manuele Vuković nizale su duhovne, domoljubne, narodne i popularne skladbe : „Gospodine smiluj se“ iz mise skladane u čast sv. Katarine (Rudolf Matz) potom „Jesus Christ you are my life „ (Marco Frisina), potom „Ave Mariu“ (Hlondovski). Domoljubnim skladbama „Od stoljeća 7.“ i Croatio iz duše te ljubim“ zahvalili su na tome što Domovinu imamo. U čast svome gradu izveli su i vrlo zahtjevnu skladbu „Zvona moga grada“, a potom zavičajne „Slavonijom polegla je magla“ i „Posavino moje polje ravno“ (ar.Emil Cossetto), te popularne „Ružo moja crvena“ i „Jesen stiže dunjo moja“ kojom su debitirali pjevači HPD-a Graničar. Skladbom „Somewhere“ podsjetili smo se i na njihovu zajedničku izvedbu sa zborom Liederkrantz iz Herzogenauracha prilikom gostovanja u Novoj Gradiški 5. listopada ove godine.

 

Mlada i nadarena članica i korepetitorica Graničara Manuela Vuković, učenica 3. razreda srednje Glazbene škole i primjenjene Gimnazije u Novskoj oplemenila je ovu glazbenu večer izvedbom Shopinovog valcera te sklabama „Kad mi dođeš ti“ (O.Dragojević) i „If I Ain’t got you“ (Alicia Keys).

 

Advenstkom pjesmom „Raduj se o Betleme“ i božićnom „Iznad naših se poljana“ Graničari su završili koncert, a na dugotrajan pljesak kojim ih je publika nagradila za njihov nastup ponovili „Jesen stiže dunjo moja.

 

U ime grada nazočne je na svečanom koncertu pozdravio Marijan Radić zahvaljujući HPD-u Graničar na dosadašnjem radu, djelovanju i promociji grada Nova Gradiška, a zahvalu su domaćini uputili i onima koji su im i ovoga puta dali potporu – gradu NG, županiji Brodsko-posavskoj, Nathalie Kovačević, Učilištu Relković, TO Paun, restoranu „Slavonski biser“, Vrtlariji Mimoza, tvrtki Elda, TO Trento Ivandol, Pekarni Jergović, svim svojim podupirujućim članovima, kao i medijskom pokrovitelju Gradskim novinama Nova Gradiška.

 

I. H. – poumar

Related Post

KONCERT

Autor - 21/10/2013 0
U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim…

Tajanstveni vilinski svijet

Autor - 23/12/2011 0
TAJANSTVENI VILINSKI SVIJET – naziv je spleta maštovitih plesnih koreografija kojima se u novogradiškoj Dvorani Relković predstavio Plesni studio Marine…