PJEVAČKI ZBOR GLAZBENE ŠKOLE UČILIŠTA RELKOVIĆ

716 0

Dodjelom priznanja, plaketa i nagrada 17. svibnja 2012. u Varaždinu je završilo Državno natjecanje “55. GLAZBENE SVEČANOSTI HRVATSKI MLADEŽI” održano pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i športa,

Ministarstva kulture RH i Agencije za odgoj i obrazovanje. Domaćin je bila Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Oko 1.580 mladih pjevača iz osnovnih, srednjih i glazbenih škola RH okupljenih u 38 pjevačkih zborova natjecali su se u devet kategorija. Među tih 38 pjevačkih zborova natjecao se u kategoriji B1 –osnovne glazbene škole i Pjevački zbor Osnovne glazbene škole Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković Nova Gradiška.

Pjevački zbor Glazbene škole Učilišta Relković, njihova dirigentica prof. HELENA HELLER, korepetitorica prof. SILVIJA MUIĆ CRLJENKOVIĆ, voditeljica Škole ANA TURKALJ , ravnatelj prof. MIŠO DRLIĆ i 38 članova pjevačkog zbora naše glazbene škole iz Varaždina su se vratili sa još jednim odličjem: SREBRNOM PLAKETOM.

Tako je broj do sada osvojenih nagrada i priznanja na DRŽAVNIM NATJECANJIMA zaokružen na JEDANAEST.

Rezultat je ovo vrijedan pažnje jer Glazbena škola Učilišta Relković u vrhu je zborske glazbe osnovnih glazbenih škola u Republici Hrvatskoj punih 16 godina.

I zato veliki BRAVO Pjevačkom zboru Glazbene škole, njihovoj dirigentici, svim učiteljima i djelatnicima Škole te roditeljima i obiteljima koji ih u svemu podržavaju!

Dodjeljujući priznanja najboljim zborovima, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje prof. VINKO FILIPOVIĆ je istaknuo kako su ove glazbene svečanosti dokaz da se radi o najmasovnijem državnom natjecanju zborova osnovnih, srednjih i glazbenih škola i rekao:

„Dragi mladi prijatelji glazbe, budite i nadalje ponos svojih škola,svojih mentora i učitelja. Stvarajte nove glazbene vrijednosti i oplemenjujte glazbenu kulturu ove države koja je oduvijek bila plodno tlo za mnoge skladatelje i glazbene umjetnike „Glazbene svečanosti su ove godine proslavile svoj 55. rođendan, a pozornica varaždinskog HNK je iskazala počast i poštovanje svim dirigentima i njihovim učenicima koji su vođeni ljubavlju i entuzijazmom prema glazbenoj umjetnosti uložili veliki trud da i ove glazbene svečanosti dosegnu visoku umjetničku i natjecateljsku razinu.

S ponosom ističemo da je i novogradiška glazbena škola vođena ljubavlju prema glazbenoj umjetnosti bila DIO OVE VISOKE NATJECATELJASKE RAZINE.

Related Post

Graničari svome gradu

Autor - 05/12/2011 0
U čast Dana Grada i blagdana BZ BDM, tradicionalni koncert “GRANIČARI SVOME GRADU” u Dvorani Relković održali su u subotu…

PREDSTAVLJAMO

Autor - 04/01/2013 0
Učilište Relković ustanova je u vlasništvu Grada Nove Gradiške i svoje programe ostvaruje u Odjelu za kulturu (glazbeno-scenska djelatnost, Dvorana…