U DVORANI RELKOVIĆ

623 0

„U meni Staro Petrovo Selo,u meni najdraža prijateljstva,

u meni svira tamburica, u meni pjesme iz djetinjstva…

Ovo je Staro Petrovo Selo savilo gnijezdo u srcu mome,

ma gdje ja bio tebi se vraćam i svome kraju slavonskome… „

 

stihovi su himne Starom Petrovom Selu s kojima je u petak, 10.svibnja 2013. u novogradiškom Domu kulture započeo cjelovečernji koncert KUD-a „Tamburica“ u čast Dana općine Staro Petrovo Selo.

 

Novogradiškoj publici i štovateljima staropetrovoselske Tamburice predstavili su se Tamburaški orkestar pod vodstvom Ivana Lekića, Pjevačka skupina „Lira“ pod vodstvom prof. Renate Grgić te vokalni solisti Slavko Mikulić, Ivana Šamal i na samici Hrvoje Milak.

 

Kroz program koncerta na povijest „Tamburice“, njihove uspjehe, obljetnice, nagrade, TV i radijske nastupe, snimljene nosače zvuka, putovanja Lijepom našom i izvan njenih granica, podsjetio je dugogodišnji voditelj „Tamburice“ i glazbeni pedagog iz čije radionice tamburu svira gotovo pet tisuća tamburaša, gospodin IVAN LEKIĆ.

Ljubiteljim tamburaške glazbe „Tamburica“ je ove svibanjske večeri podarila Baladu o slavonskom drumu, Savo vodo, Svirci moji, Stari glas, Kolo na raskršću, Budi sretna Slavonijo…. Vokalna skupina „Lira“ pjevala je Hvalospjev ljubavi, Vjeruj u ljubav, U raj vodi nas …. a zajedno sa Tamburaškim orkestrom izveli prekrasne slavonske skladbe Šokački nokturno, Moja diridika, Slavonsko kolo, I dođi Lolo….

 

Koncert za Staro Petrovo Selo, koncert za Novu Gradišku, koncert za najdraža prijateljstva, za rodni kraj, za sjećanje i uspomenu. Čestitamo!

kvpoumar

Related Post