HDZ i HSP Ante Starčević

824 0

Zajednički će podržati kandidature župana Danijela Marušića ponovo za župana Brodsko-posavske županije, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Slavonskog Broda gospodina Dragana Jelića i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića.

 

SLAVONSKI BROD, 16. ožujak 2013. – Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević sklopili su Sporazum o političkoj suradnji na razini Brodsko – posavske županije. Sporazum su potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić i predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Tomislav Vlajnić. Na temelju zajedničkih istinskih vrijednosti dogovorena je politička suradnja u kojoj će stranke zajedno podržati kandidate na lokalnim izborima.

 

Konferencija za medije održana je u Hotelu Savus, a svojim dolaskom potpisivanje sporazuma uveličali su potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak i predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić. Prisutni su objasnili kako su stranke pronašle sličnosti u svojim političkim programima, a koji se temelje na hrvatskom političkom nauku dr. Ante Starčevića, političkom programu jednog od najvećih hrvatskih domoljuba i političara Stjepana Radića te idejama moderne hrvatske države prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Zajedničkim djelovanjem želi se poslati poruka građanima da postoje ljudi i stranke koji prepoznaju istinske vrijednosti te ih mogu oživotvoriti na političkoj sceni Republike Hrvatske. Na nacionalnoj razini svrha sporazuma je zajednički izlazak na izborima za zastupnike za Europski parlament, kao i na izborima za dvije godine za zastupnike osmog saziva Hrvatskog sabora.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić istaknuo je kako Sporazum na nacionalnoj razini nije obvezivao županijske organizacije već samo preporuča suradnju HDZ-a i HSP AS. Dodao je: „Utvrdili smo potrebu formiranja političkog zajedništva i u ove izbore idemo zajedno u pobjedu. Članovi koalicije HDZ-a i HSP dr. Ante Starčević imaju znanja i sposobnosti uskladiti svoje slične političke svjetonazore i dosljedno ih provoditi u interesu uže i šire zajednice. Siguran sam kako je stvaranje ove koalicije odlična odluka, a izvrsnost ideje nagradit će birači svojim glasovima.“

 

Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević Tomislav Vlajnić u svom je izlaganju rekao: „HSP dr. Ante Starčević je započeo aktivnosti i zajedno s drugim desnim strankama okuplja hrvatsku desnicu. Ovaj koalicijski sporazum je normalan slijed događanja jer se nastavlja na Nacionalni sporazum. Želimo pokazati ostalima da se okupe i ujedine kako bi kroz jaču većinu došlo do napretka i boljitka za sve građane. Ovo je početak suradnje i dijaloga sa HDZ-om Brodsko- posavske županije kao političkim partnerom.“

 

Vodstvo obiju stranaka službeno je objavilo kako će zajedno nastupiti u lokalnim izborima. Zajednički će podržati kandidature župana Danijela Marušića ponovo za župana Brodsko-posavske županije, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Slavonskog Broda gospodina Dragana Jelića i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića. Detaljnije o ovim kandidatima, kao i o kandidatima za načelnike općina javnost će biti uskoro službeno informirana.

 

Pero Ćosić

predsjednik ŽO HDZ- a BPŽ

 

 

Tomislav Vlajnić

predsjednik ŽV HSP dr. Ante Starčevića BPŽ

Related Post