Krv dalo 40 darovatelja, a dalo bio i više da se Transfuziološkoj službi nije žurilo

561 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 22. travnja 2020. – Dobrovoljni darovatelji krvi novogradiškog kraja još jednom su se dokazali. Na današnjoj akciji krv je dalo 40 darovatelja. Dalo bi ih više da broj dobrovoljnih darovatelja krvi, koji su se odazvali pozivu Gradskog društva Crvenog križa, nije iznenadio Transfuziološku službu iz Osijeka. Nakon akcije u Novoj Gradiški morali su na akciju u Slavonski Brod, pa nisu mogli uzeti krv od svih darovatelja koji su došli.
Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, kaže da je moralo biti odbijeno desetak darovateljima. Revoltiran je jer, kako naglašava, zbog toga što krvi nedostaje. Ispričava se dobrovoljnim darovateljima, ali i zahvaljuje svima koji su se odazvali na današnju akciju.
Dodajmo da je jedna od aktivnosti koja nije prekinuta ili ograničena u trenutnoj borbi protiv pandemije koronavirusa i dobrovoljno darivanje krvi pa su, uz Novu Gradišku, do sada akcije već održane u Davoru i Okučanima.

Related Post

CHERNIK CAMPUS

Autor - 29/10/2014 0
CERNIK, 29. listopad 2014. – U organizaciji udruge “Chernik Campus”, a uz potporu Općine Cernik, Turističke zajednice Općine Cernik, LAG-a…