HEROJI

1915 0

NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2012. – Pripadnici 121. brigade HV-e svečano će obilježili 21. obljetnicu ustroja brigade u subotu 29. rujan u Starom Petrovom Selu i Vrbovi. Domaćin je općina Staro Petrovo Selo.

Zbog obnove društvenog doma u Starom Petrovom Selu središnji dio obilježavanja obljetnice 121. brigade bit će u Vrbovi.

 

Okupljanje će biti u 10,30 sati u Starom Petrovom Selu gdje će se kod spomenika poginulim braniteljima položiti vijenci i zapaliti svijeće. U 11 sati u crkvi Sv. Jurja u Vrbovi služit će se misa za poginule branitelje, a 12.15 sati položiti će se vijenci na spomen obilježje poginulim braniteljima iz Vrbove (prostor igrališta NK „Omladinac“ Vrbova).

 

U društvenom domu u Vrbovi u 12,30 sati pripadnici 121. brigade HV-e Nova Gradiška prisjetili će se organiziranja oružanog otpora agresoru i obrane Nove Gradiške, evocirati sjećanja na branitelje koji su život dali za slobodnu i neovisnu domovinu i družiti se.

 

Pukovnik Adam Tomičić, predsjednik Odbora za obilježavanje važnijih obljetnica novogradiškog ratišta i općinski načelnik Željko Kočijašević pozivaju pripadnike 121. brigade da se odazovu pozivu i dođu na obilježavanje obljetnice svoje brigade.

Related Post