HODOČAŠĆE U GRAD HEROJ

286 0

NOVA GRADIŠKA, 14. studeni 2016. – Skupina od dvanaest hodočasnika, branitelja i domoljuba, jutros je, uz pratnju, ispred spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima krenula na hodočašće do grada heroja Vukovara.

Hodočašće su počeli paljenjem svijeća i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima. Potporu im jer dao i ispratio Jozo Bungić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

 

Kako kaže Arsen Granda, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Nova Gradiška ovo je treća godina kako udruga organizira hodočašće “Nova Gradiška – Vukovar – Ovčara”.

 

Ove godine priključili su im se Branko Šimonji i Milorad Oršulić-Mican iz Okučana i Marijan Peternel iz Pakraca, a u pratnji im je Marijan Jandrić iz Rešetara. Pokrovitelji su im Općina Okučani i UDVDR Okučani. Pod motom „Vukovar mjesto posebnog pijeteta“ oni su jučer, nakon svete mise ispred župne crkve sv. Vida, krenuli prema Novoj Gradiški i danas se priključili Novogradiščanima.

 

Na 160 kilometara dugoj etapi hodočasnici će se zaustaviti u Slavonskom Brodu i Ivankovu gdje su im noćenje osigurali članovi prijateljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U Mikanovcima će im se pridružiti i gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić i direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević. Dolazak u Vukovar planiraju u četvrtak, a 18. studenog na 25. obljetnicu pada Vukovara priključit će se mimohodu i žrtvama Vukovara odati počast na Ovčari i memorijalnom groblju.

Related Post

ŽUPA SV JOSIPA VRBJE

Autor - 31/10/2016 0
VRBJE – U lijepom i pitomom selu Vrbje kroz proteklih godinu dana sve aktivnija je Zajednica mladih ove župe. Za…