HODOČAŠĆE U VUKOVAR

278 0

OKUČANI – Pod pokroviteljstvom općine Okučani i UDVDR – pododbor Okučani u nedjelju, 13. studenog, nakon sv. Mise ispred Župne crkve sv. Vida Mučenika iz Okučana, krenut će trojica hodočanika:

Branko Šimonji i Milorad Oršulić Mican iz Okučana te Marijan Peternel iz Pakraca u pratnji Marijana Jandrića iz Rešetara, u Grad heroj VUKOVAR.

 

Oni će se 18. studenog pridružiti koloni sjećanja, gdje će u rijeki ljudi, iz cijele Hrvatske i inozemstva, u svečanom, tužnom ali i ponosnom mimohodu, ulicama grada doći do Memorijalnog groblja i nazočiti Misnom slavlju koju će predvoditi nadbiskup zagrebački Josip kardinal Bozanić. Time činom će se obilježiti tužna 25. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu Hodočanici će se uz put moliti za sve poginule branitelje, civile i one nestale, ali i za današnje, teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj i za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

 

Tih 187 kilomatara hoda, koji će proći za 5 dana, je najmanje što Okučanci i Pakračani, također stradalnici Domovinskog rata mogu dati kao doprinos obilježavanju ove tužne obljetnice.

 

25 obljetnica pada Vukovara obilježiti će se pod motom ‘VUKOVAR, MJESTO POSEBNOG PIJETETA’.

Related Post