„HRISTOS VASKRSE“! Državni vrh čestitao pravoslavni Uskrs

383 0

Pravoslavni vjernici danas slave  blagdan Uskrsa  prema julijanskom kalendaru. Tradicionalnim pozdravom “Hristos voskrese” čestitku pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj uputio je cijeli državni vrh.

Uskrsna čestitka predsjednika Zorana Milanovića

Blagdan Uskrsa uči kako, usprkos svim nedaćama i teškoćama, uvijek postoje nada i rješenja za bolje sutra ako se iskreno i s punom vjerom prihvati njegov značaj. Neka značaj ovoga najvećeg kršćanskog blagdana vjernicima bude poticaj traženja nove snage za osobnu izgradnju, a svima nama poticaj na bolju suradnju, međusobno razumijevanje i toleranciju.

Uz podsjećanje na odgovornost svih građana za stvaranje uređenog društva koje poštuje dijalog i različitost, želim vam da blagdan Uskrsa provedete radosno i mirno u krugu svojih najbližih.

Svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs, Hristos voskrese.

 

Uskrsna čestitka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti uime Vlade i osobno od srca čestitam Uskrs. U duhu najvećeg kršćanskog blagdana koji hrabri pred svim životnim izazovima, želim vama i vašim obiteljima obilje mira, vjere, nade i zajedništva.

Neka vam ovo uskrsno vrijeme protekne u ozračju solidarnosti, strpljivosti i odgovornosti.

Tradicionalnim pozdravom “Hristos vaskrse!” još jednom svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!’

 

Uskrsna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Isusovo uskrsnuće osnova je kršćanske vjere i duhovnosti. Ono je simbol pobjede života nad smrću, svjetla nad tamom, dobra nad zlom.

U vrijeme kada se suočavamo s velikom krizom zbog koje je naš dosadašnji način života doveden u kušnju i traži od nas mnoga odricanja kako bismo očuvali prije svega vlastito zdravlje i sigurnost, ali i ono naše bliže i šire zajednice, Isusovo uskrsnuće treba nam biti dodatno životno ohrabrenje.

Želim stoga da vam uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja. Posebno, neka vas potakne na povezanost, solidarnost i svakodnevnu brigu o članovima vaše obitelji, bližnjima te svim slabijim i potrebitim osobama u našem društvu. Jedino tako svi zajedno možemo prevladati sve trenutačne izazove.

Hristos vaskrse!“

Related Post