Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska lutrija zajedno

549 0

Danas je u Zagrebu održan vrlo značajan skup, gdje je i Nova

Gradiška imala svoga predstavnika. Naime, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska Lutrija (HL) projektom pod nazivom “HOO i HL za sportske škole”, nastavljaju višegodišnju uspješnu suradnju za razvoj sporta na lokalnoj razini.

 

Većina danas uspješnih sportaša svoj je put započela u maloj školskoj dvorani, malom lokalnom klubu. Baš ti mali klubovi i dvorane trebaju najveću podršku i brigu zajednice jer se djeca tako prvi puta susreću sa športom, uče usvajati zdrave životne navike. Ovakav jedan projekt, kao što je suradnja “HOO i HL za sportske škole” od iznimnog je značaja za razvoj športa u našoj zemlji i preduvjet da djeca više odabiru šport kao svoju slobodnu aktivnost.

 

Danas je, u poslovnom prostoru auto kuće Tomić & Co. u Zagrebu, obavljeno svečano izvlačenje redoslijeda dodjela novčanih potpora županijskim sportskim zajednicama i klubovima u 12 hrvatskih županija. Svečanosti su prisustvovali predsjednik HOO-a dr.sc. Zlatko Mateša, predsjednica Uprave HL-a mr. Vesna Bakran, predstavnici županija i županijskih sportskih zajednica te sportaši.

 

Suradnja HOO-a i HL-a uključuje zajedničku pripremu i promociju igre na sreću, instant lutrije Jurilica, čijom se prodajom dio prikupljenih financijskih sredstava direktno usmjerava na županijske sportske zajednice. Prodaja srećaka već je počela, a završava 30. studenog 2012. godine.

 

Odabrano je i financijski će se poduprijeti 12 projekata iz županija, a svakom projektu bit će odobrena sredstva u iznosu do 40.000,00 kuna, koje zajednički osiguravaju HOO i HL. Ukupno planirana sredstva za ovaj projekt iznose 480.000,00 kuna.

 

Ovaj projekt nastavak je partnerstva “Projekt potpore HOO-a i HL-e sportu lokalne razine” započetog još u studenom 2006. kojim je financiran 21 projekt županijskih sportskih zajednica u ukupnom iznosu od 2.100.000,00 kuna.

 

Svoju podršku projektu ovom prilikom dali su i športaši Nenad Šipek, prvak Hrvatske u motocrossu, Marko Car, košarkaš “KK Cedevita-Zagreb” i reprezentativac Hrvatske, Tomislav Gabrić, košarkaš “KK Jolly Jadranska banka” iz Šibenika, Željka Orehovec, kuglački klub “Podravka” , Ana Marija Mikulić, kadetska reprezentativka Hrvatske u rukometu, Marcela Marić, skakačica u vodu te Nikolina Horvat, atletičarka.

 

Po završetku svečanog izvlačenja redoslijeda dodjela donacija po županijama, predsjednica Uprave HL-a uručila je prvi dobitak instant lutrije Jurilica, automobil BMW serije 1, koji je osvojila Marija Lemo Čakarić iz Splita. Na slici: mladi borci TKW kluba Vukovi.

Related Post