Predstavljen dio PLANA 21 za regionalni razvoj i poljoprivredu (VIDEO)

583 0

BATRINA 20. listopada 2011. – Općinska organizacija SDP Nova Kapela i Gradska organizacija SDP Nova Gradiška sinoć su održale javnu tribinu na temu regionalnog razvoja i poljoprivrede. Time je stranka predstavila još jedan od programa PLANA 21 s kojima koalicija SDP, HNS, IDS i HSU-a izlazi na predstojeće prosinačke

parlamentarne izbore. Buduću perspektivu za poljoprivrednike i regionalni razvoj obrazložila je Dragica Zgrebec, saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu i regionalni razvoj Hrvatskog sabora i moguća buduća ministrica poljoprivrede.

Zgrebec je opširno prezentirala program ali i konstruktivno odgovarala na pitanja prisutnih kojima su se također obratili i predsjednik gradske organizacije SDP Nova Gradiška Franjo Kikić, predsjednik županijske organizacije SDP Tihomir Jakovina i gradonačelnik grada Nove Gradiške Josip Vuković.

Socijal-demokratska partija glavne smjernice programa temelji na učinkovitijem korištenju sredstava iz europskih fondova i vođenje snažne industrijske regionalne politike što bi rezultiralo sinergijom moderne poljoprivredne proizvodnje na kojoj bi se temeljila prehranbena industrija koja bi značila oporavak za panonsku Hrvatsku.

Zgrebec je posebnu pozornost izrazila povezivanju i udruživanju malih obiteljskih gospodarstava i proizvođača radi boljeg zajedničkog plasmana na tržištu.

„Država je snažna onoliko koliko je snažna njezina najslabija regija“ – poruka je SDP-a za bolju perspektivu Hrvatske.

 

Ovo je bila druga predizborna tribina na prostoru novogradiškog kraja u kojoj su članovi lokalnih organizacija SDP-e prezentirali još jednu stavku PLANA 21.

Obavještavat ćemo vas i o budućim aktivnostima vezanima za predizbornu kampanju.

{vimeo}30898298|450|253|1{/vimeo}

Related Post