Vidimo uspješnu Hrvatsku, punu samopoštovanja!

625 0

{youtube}ZaqwKvgOLD4&feature|450|259|1{/youtube}

Kukuriku koalicija je na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu predstavila kandidate za 5. izbornu jedinicu. Prvi na listi, Igor Dragovan, istaknuo je kako je ovo koalicija četiri stranke, ali jedne vizije i želje za boljom, sigurnijom,

pravednijom i poštenijom Hrvatskom.

„Prije četiri godine tražili smo vašu potporu, ali crne torbe te lažna obećanja onih koji sada sjede u Remetincu, napravila su svoje. Sada njihovi najbliži suradnici ponovno žele isto. Morate ih svojim glasovima zaustaviti ako želite da Slavonija i Hrvatska krenu naprijed“, rekao je Dragovan. Istaknuo je kako će Plan 21 Kukuriku koalicije donijeti razvoj Slavoniji i Baranji te bolju sretniju budućnost za sve građane.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja poručio je kako Kukuriku koalicija želi uvesti pravičnost i jednakost u mirovinski sustav. , uvesti puni radni staž, a socijalni sustav reformirati tako da pomoć dođe onima kojima je najviše potrebna te ga decentralizirati, jer „lokalna sredina najbolje zna svoje potrebe“. Istaknuo je kako vlada Kukuriku koalicije sigurno neće nastaviti činiti nedjela prema umirovljenicima koja radi sadašnja Vlada.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić poručio je kako Hrvatska treba promjene koje može ostvariti jedino Kukuriku koalicija zajedno s građanima. „Zajedno želimo promijeniti Hrvatsku, za dostojanstven život u ovoj zemlji“, poručio je Jakovčić i dodao: „Želimo zemlju u kojoj ćemo živjeti ravnopravno i jednako. Takvu zemlju želimo“. Poručio je kako će Kukuriku koalicija otvoriti priliku svakom čovjeku, gospodarstveniku, instituciji, „Otvorit ćemo šansu za ovu zemlju“, rekao je Jakovčić. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić poručio je kako je najveći problem Hrvatske korumpirana i nesposobna vlast a najveća šansa u promjeni te vlasti. ‘Ova Vlada ne vjeruje ni sama sebi, pa zašto bismo joj onda vjerovali mi? Svi koji misle da treba glasovati za HDZ neka to učine, njima je i danas dobro. Međutim, za sve one kojima nije dobro ne vidim nikakav drugi put osim glasanja za Kukuriku. Sve ostalo su šumovi na kanalu i potencijalne ucjene za novu Vladu pred kojom stoji jako težak zadatak’, smatra Čačić.

„Ono što ćemo učiniti je dati sami sebi šansu i otvoriti nadu. Ključne riječi i temelj za budućnost Hrvatske su povjerenje, samopouzdanje i samopoštovanje“, rekaoje Čačić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je kako vjeruje u Hrvatsku i njezine ljude te da je siguran kako zajedno mogu učiniti čuda. Smatra da su predstojeći parlamentarni izbori ključni, jer je važno to će voditi zemlju. „Na ovim izborima odlučujemo hoće li Hrvatska i dalje biti blijedi, sivi prosjek, frustrirana svojim neuspjesima iako zna da može bolje, ili će biti samopoštovana zemlja koja će uživati i poštovanje drugih“, rekao je Milanović.

Smatra kako su hrvatski građani izgubili povjerenje u politiku, Sabor, Vladu, sudove i sve ono što čini državu, a Hrvatska već 40 godina gleda u leđa zemljama koje su lošije od nje.

„Programi su slični, svi su slatkorječivi i svi obećavaju iste stvari. Međutim, neki su iskreni, a neki ne. Ovo je borba za povjerenje. Treba nam vaša podrška, treba nam jasan mandat, ali ne za autokraciju i nasilno mijenjanje ustava, nego za vođenje i upravljanje zemljom. Ne borimo se za to da dovedemo MMF ili nekoga tko će odlučivati umjesto nas u Hrvatskoj, borimo se za to da mi donosimo odluke. I to kako? S narodom“, poručio je Milanović.

„Hrvatsku ćemo promijeniti ako bude reda i rada, i jasnih pravila koja svi razumiju i koja državna administracija pošteno i bez diskriminacije provodi. Ako Slavonija ponovno bude bogata i prosperitetna jer to može biti. Ne obećavamo brda i doline već moguće, a to je ravnopravna jaka i bogata Hrvatska u Europskoj uniji, rekao je predsjednik SDP-a Milanović. Objavljeno 21.11.2011. Odgovorili smo na 3423 od 4131 pitanja 83% Raspored završnih skupova Preuzmite Plan21 u PDF formatu Pratite nas profile Kukuriku koalicija kukuriku kukuriku Evo naseg @daniel_mondekar u radnom okruzenju na skupu u #Sisak Da da i on je na listi VI. izborne jedinice. #izborihr pic.twitter.com/CwcJ7m4M about 1 hour ago · reply · retweet · favorite Join the conversation Plan za novi dan: Navodnjavati Slavoniju iz europskih fondova. Saznajte više Plan 21

Related Post

Razgovor s Josipom Vukovićem

Autor - 05/12/2011 0
Mislim da će politika nove Vlade biti u maksimalnoj decentralizaciji. Sada od 100 kuna javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave ostaje…