Razvoj kontinentalnog turizma

696 0

NOVA GRADIŠKA, 23. studeni 2011. – U restoranu „Dukat“ okupili su se danas predstavnici turističkih agencija, udruga, obiteljskih gospodarstava i Turističkih zajednica. S razlogom su se sastali s predstavnicima Ministarstva turizma,

saborskom zastupnicom Marijanom Petir i zamjenikom brodsko-posavskog župana Davorom Vlaovićem. Potpisivani su govori o bespovratnim potporama namijenjenih za oživljavanje turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

U cilju oživljavanja, osmišljavanja i promocije turistički nerazvijenih kontinentalnih krajeva Hrvatske, državni tajnik u Ministarstvu turizma željko Lenrat potpisao je 15 ugovora o suradnji s putničkim agencijama. Program „Upoznaj Hrvatsku“, ukupne je vrijednost 150.000 kuna, a realizirati će se na području Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Tim će županijama ove godine za taj program Ministarstvo turizma izdvojiti ukupno185.000 kuna.

Željko Lenart je potpisao i 27 ugovora iz Programa za dodjelu bespovratnih financijskih potpora turističkim projektima s korisnicima iz Brodsko-posavske županije, zanimljivim za ljude, gospodarstva i udruge s novogradiškog područja koji svoju djelatnost osmišljavaju kao sastavni dio turističke ponude Slavonije. Za njihove projekte „Baština u turizmu“, „Zelena brazda“, Izvorni suvenir“ i „Turizam bez zapreka“ Ministarstvo turizma izdvojilo je ove godine 803.000 kuna bespovratnih sredstava.

– Po prvi puta, ne samo da se govori o razvoju kontinentalnog turizma, već se na razne načine on i potiče. Iz naše županije je sve više zahtijeva za potporama koji govore o interesu za turizam i efektima koji se ostvaruju kroz turizam. Napredak potvrđuje rast posjeta i noćenja u našoj županiji. Najvažnije je da obiteljska gospodarstva kroz te oblike turizma prodaju svoje proizvode.

Kroz suradnju s turističkim agencijama i ugovorima koje su danas potpisale, dobijemo šansu za dolazak gosta u ovaj prostor. Na nama je da taj prostor pripremimo i stvorimo preduvjete, educiramo se i ponudimo sve što Slavonija ima. Vjerujem da ćemo u tom poslu uspjeti. Očekujem da će nas i naredne godine u tome pratiti Ministarstvo turizma. Ove godine je to bilo s oko 2 milijuna kuna, a u posljednje četiri godine potpore su iznosile oko 10 milijuna kuna. – kazao je Davor Vlaović.

Related Post

PETA „SARMIJADA I PROVIJADA“

Autor - 22/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 22. ožujak 2015. – Na petoj „Sarmijadi i provijadi“, održanoj jučer u pansionu „Slavonski biser“, mlada ekipa Industrijsko-obrtničke…