HSLS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

586 0

Priopćenje Odbora za obrazovanje i znanost: HSLS se oštro protivi Odluci i Zakonu koji predlaže Vlada RH.

SLAVONSKI BROD – Povodom novog rebalansa proračuna i smanjenja plaća u javnom sektoru HSLS se oštro protivi odluci i zakonu koji predlaže Vlada RH.

 

Predsjednik Vlade RH sebi je smanjio plaću za 6% a učiteljima, profesorima i znanstvenicima pred penziju smanjuje primanja za 10%.!?

Na sjednici Vlade RH donesena je Odluka o visini za obračun plaće državnih dužnosnika i konačni prijedlog Zakona o uskrati prava na uvećavanje plaće u javnim i državnim službama po osnovi godina radnog staža u visini 4, 8 i 10%.

HSLS se oštro protivi Odluci i Zakonu koji predlaže Vlada RH.

HSLS predlaže da se Milanoviću i svim ostalim dužnosnicima smanji brutto iznos plaće za 12% a da se zaposlenim u državnim i javnim službama pravo na uvećanje plaće u visini 4,8 i 10 % ne oduzme već kroz kolektivno pregovaranje sa sindikatima smanji na 2, 4 i 8 %. HSLS upozorava predsjednika Vlade RH da zakonskim otkazivanjem prava ugovorena kolektivnim ugovorom koji su još na snazi u temeljima ruši teško stečene demokratske standarde kolektivnog pregovaranja i socijalnog partnerstva koje HSLS podržava u potpunosti.

Ukoliko sindikati podnesu tužbe mogla bi se ponoviti 2009.g. kada su ovrhe sjele na račune Ministarstva znanosti za sva prava koja su proistekla iz aktualnih kolektivnih ugovora.

Predsjednica; ŽV HSLS Brodsko – posavske županije

Ružica Vidaković, struč. spec. oec.

Related Post

HSLS PREDLAŽE VLADI RH

Autor - 22/05/2014 0
HSLS smatra kako se jedino zajedničkim djelovanjem, neovisno o osobnom ili političkom razilaženju, mogu postići kvalitetniji i prihvatljiviji rezultati koji…

HSLS

Autor - 13/11/2012 0
Gospodarska politika Vlade može se svesti na traženje rješenja na prihodovnoj strani proračuna što je lakši, ali pogrešan put. Da…

STAVOVI HSLS – a

Autor - 14/08/2012 0
Stav HSLS-a o pregovorima Vlade RH i Sindikata utemeljen je na Izbornom programu Stranke odnosno socijalno – liberalnim vrijednostima koje…