HSLS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

516 0

Priopćenje Odbora za obrazovanje i znanost: HSLS se oštro protivi Odluci i Zakonu koji predlaže Vlada RH.

SLAVONSKI BROD – Povodom novog rebalansa proračuna i smanjenja plaća u javnom sektoru HSLS se oštro protivi odluci i zakonu koji predlaže Vlada RH.

 

Predsjednik Vlade RH sebi je smanjio plaću za 6% a učiteljima, profesorima i znanstvenicima pred penziju smanjuje primanja za 10%.!?

Na sjednici Vlade RH donesena je Odluka o visini za obračun plaće državnih dužnosnika i konačni prijedlog Zakona o uskrati prava na uvećavanje plaće u javnim i državnim službama po osnovi godina radnog staža u visini 4, 8 i 10%.

HSLS se oštro protivi Odluci i Zakonu koji predlaže Vlada RH.

HSLS predlaže da se Milanoviću i svim ostalim dužnosnicima smanji brutto iznos plaće za 12% a da se zaposlenim u državnim i javnim službama pravo na uvećanje plaće u visini 4,8 i 10 % ne oduzme već kroz kolektivno pregovaranje sa sindikatima smanji na 2, 4 i 8 %. HSLS upozorava predsjednika Vlade RH da zakonskim otkazivanjem prava ugovorena kolektivnim ugovorom koji su još na snazi u temeljima ruši teško stečene demokratske standarde kolektivnog pregovaranja i socijalnog partnerstva koje HSLS podržava u potpunosti.

Ukoliko sindikati podnesu tužbe mogla bi se ponoviti 2009.g. kada su ovrhe sjele na račune Ministarstva znanosti za sva prava koja su proistekla iz aktualnih kolektivnih ugovora.

Predsjednica; ŽV HSLS Brodsko – posavske županije

Ružica Vidaković, struč. spec. oec.

Related Post

OKRUGLI STOL HSLSA-a

Autor - 12/12/2013 0
„Nacrt Obiteljskoga zakona je konfuzan, nerazumljiv i izazvat će više štete nego koristi, ocijenjeno je na okruglom stolu održanom u…