HSLS čeka težak posao lokalnih izbora

779 0

Nakon Sabora u subotu u Zagrebu, HSLS čeka težak posao lokalnih izbora

REŠETARI, 16. veljače 2012. – Čeka nas težak posao jer su za 14 mjeseci lokalni izbori. Nakon subote, 18. veljače, i našeg izbornog Sabora u Zagrebu,

HSLS nastavlja dalje i kreće u pripremu za lokalne izbore – kazao je Darinko Kosor, jučer u Rešetarima na izbornoj Skupštini HSLS-a Rešetari, uvjeren da HSLS, na temelju rezultata prošlih parlamentarnih izbora, ima snagu polučiti dobar rezultat.

 

-Kada smo prije dvije godine počeli graditi novi HSLS imali smo ideju da napravimo tri stvari.

Prva je bila da skinemo trgovački imidž HSLS-a, koji je, nažalost, šest do sedam godina bio naš imidž male trgovačke klijentelističke stranke. U tome smo uspjeli.

Drugi je bio da građanima RH, koji žive u teškim vremenima, a nažalost posljednje dvije godine su najteže godine od Domovinskog rata, ponudimo rješenja za izlazak iz krize, iz koje vjerujete da nećemo tako brzo izaći, jer će u iduće dvije, a možda tri ili četiri godine biti još teže.

Mi koji se bavimo politikom ne smijemo se baviti politikanstvom već građanima moramo nuditi rješenja izlaska iz krize ovdje u Rešetarima, ovdje u Brodsko-posavskoj županiji i na području RH. Ako se bavimo samo s sobom i tko će negdje biti vijećnik ili saborski zastupnik, a građanima ne nudimo ništa, onda će nam svima sutra biti gore bez obzira pripadamo HSLS-u ili nekoj drugoj stranci i političkoj opciji. I u tome smo uspjeli. Napravili smo najbolji program, najbolji gospodarski program i to nije moje osobno mišljenje. To su tvrdili svi gospodarstvenici, svi stručnjaci i ako hoćete sve druge političke stranke.

 

Kad su završili parlamentarni izbori, predsjednik SDP-a, danas premijer, je dao intervju Večernjem listu rekao da mu je žao što HSLS nije ušao u Sabor jer da je sa svojim programom glasnogovornik onoga što bi nova Vlada trebala raditi. U prvih 60 dana oni, međutim, još nisu pokazali i imali dovoljno hrabrosti da provode program onako kako smo ga mi zamislili. U interesu hrvatskih građana živim u nadi da će tu hrabrost pronaći, i ako će ju pronaći HSLS će svaku dobru odluku podržati, a svaku lošu će oštro napasti.

 

Ono u čemu nismo uspjeli je ostvarenje nekoliko saborskih mandata, iako smo bili jako blizu u tri izborne jedinice. HSLS prvi put nakon 15 godina samostalno izašao na izbore, a izašli smo jednostavno zato da vidimo da li narod i građani žele ovakvu političku stranku i opciju. Bez obzira što nismo ušli u Hrvatski Sabor dobili smo povjerenje 73.000 građana Hrvatske. Oni koji su glasali za HSLS su iskreno glasali za naš program. Mnogi su iz interesa glasali za lijevu ili desnu koaliciju, mnogi su željeli promijeniti lošu vlast, a oni koji su glasali za nas su nas tražili na listiću. To je naše najveće bogatstvo. HSLS je bio četvrta politička lista s povjerenjem građana.

 

Ova stranka ide dalje zato što su građani na izborima tako odlučili. Naša lista je dobila četvrti najveći broj glasova. To je ono što smo htjeli testirat i u tome smo uspjeli neovisno što možda nas dva ili tri nismo saborski zastupnici. I to je na neki način uspjeh. To moramo nastaviti i vidjet će se da će se vrijednost našeg programa pokazati u idućih godinu dana. Sve ono što smo govorili za mjesec, dva ili tri, počet govoriti mediji i ekonomski stručnjaci i ako ne bude rješenja Vlade i saborske većine taj naš program će izlaziti još više na vidjelo. Ono što vam želim poručiti kao članovima stranke je da mi u HSLS- u uvijek nosimo neko svoje unutrašnje prokletstvo i uvijek lošije mislimo sami o sebi nego što o nama misle drugi.

 

Mi smo u jednoj apsurdnoj situaciji da zbog izbornog rezultata možda mislimo o sebi lošije nego što je pravo stanje, a da hrvatski građani i hrvatska javnost misli da smo bili dobri na izborima, da smo imali dobar program i da smo dobro radili. To je bitno jer, politika ne postoji da se bavimo sami sobom već da se bavimo javnosti i da šaljemo poruke javnosti. Mi smo slali dobre poruke. Javnost nas cijeni i to trebamo iskoristi na predstojećim lokalnim izborima. HSLS nastavlja dalje, HSLS je najstarija hrvatska politička stranka i živjet će dalje bez obzira što neke druge političke opcije misle o nama.

Related Post

USUSRET IZBORIMA

Autor - 15/10/2012 0
REŠETARI, 15. listopad 2012. – Općinskih organizacija HSS-a raskinula je s HSLS-om koalicijski sporazum u općini Rešetari. Odluka o raskidu…

OPSKRBA VODOM U OPĆINI REŠETARI

Autor - 29/07/2013 0
REŠETARI, 29. srpanj 2013. – Krajem lipnja nastavljeni su radovi na izgradnji nužne komunalne infrastrukture do vodospreme u Rešetarima. Izgradnje…