HSLS I SINDIKAT PROTIV MONETIZACIJE AUTOCESTA

671 0

Članovi HSLS-a Brodsko – posavske županije su zajedno sa sindikatom i udrugama prikupili više od 40.000 potpisa u županiji

ZAGREB / SLAVONSKI BROD, 19. studeni 2014. – HSLS se pridružio sindikatima i udrugama koji su u listopadu prikupljali potpise za inicijativu za raspisivanje referenduma u cijeloj Hrvatskoj.

HSLS je smatrao da je referendum potreban da bi građani odlučili o budućnosti autocesta, jer je model upravljanja autocesta nacionalno ali i gospodarsko pitanje.

U HSLS smatraju da se ne radi o monetizaciji nego o dugoročnom koncesioniranju autocesta koje neće uroditi željenim željenim smanjenjem proračunskog deficita. Nažalost, sigurni smo da bi najavljeno koncesioniranje autocesta rezultiralo višim cijenama i slabim održavanjem a Hrvatskoj bi vratili autoceste u koje bi morali opet uložiti ogroman novac.

 

Inicijativi skupljanja potpisa su se aktivno pridružio od prvog dana i članovi HSLS-a Brodsko – posavske županije te zajedno sa sindikatom i udrugama prikupio više od 40.000 potpisa u Brodsko – posavskoj županiji od ukupno 530.853 koje su dana 17. studenog 2014. g. predstavnici inicijative “Ne damo naše autoceste”, na čelu sa gospodinom Mijatom Stanićem, predali predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki.

Related Post

Sabor HSLS-a

Autor - 20/02/2012 0
Na 17. SaborU HSLS-a održanom u subotu u Zagrebu izaslanici iz Brodsko-posavske županije imali su zapaženu ulogu. Imali su ukupno…