HSP NOVA GRADIŠKA

1882 0

NOVA GRADIŠKA, 11. listopada 2016. – HSP Nova Gradiška želi se u gradu pozicionirati kao središnja pravaška stranka. Kako doznajemo od njenog predsjednika Željka Kraljića, trenutno se radi na omasovljenju stranke

jer je povećan interes pravaša za uključivanje u HSP.

 

-Otvaramo vrata svim pravašima. Od blagdana Svih svetih provest ćemo reviziju članstva. Pravaši napuštaju HSP AS, a ima i onih koji nisu bili ni u jednoj pravaškoj stranci. Bilo bi dobro za sve pravaše iz Nove Gradiške da dođu u stranačku prostoriju i maticu. Što znači matica? HSP postoji od 1861. godine. Osnovao ju je Ante Starčević, odnosno Eugen Kvaternik. Prije nekoliko dana smo obilježili Dan rakovačke bune. Pri njenom gušenju 1871. godine Kvaternik je ubijen. To je HSP, a nikakve duge stranke kao HSP AS, Čista stranka prava, Autohtona, a ni bilo koja druga stranka koja ima pravaški predznak.

Dobro su došli svi pravaši, a ne samo oni iz Nove Gradiške. Javljaju mi se ljudi iz Okučana, Stare Gradiške i drugih mjesta koji nemaju formiranu stranku i traže da se organiziraju. Neka se jave, a kasnije ćemo vidjeti kako ih organizirati u njihovim mjestima.

Svi pravaši mogu doći u stranačku prostoriju na Trgu kralja Tomislava 5 ili se javiti na mobitel 095 8114787. Osim pravaša pozivam da se jave naši simpatizeri i članovi drugih stranaka koji su nezadovoljni stanjem u svojim strankama – kaže Željko Kraljić.

Do kraja godine Kraljić najavljuje niz aktivnosti.i humanitarne akcije za osiromašene i socijalno ugrožene obitelji.

Related Post

PRIJEVREMENI IZBORI

Autor - 23/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 23. ožujak 2016. – Dr. Ljepša Rakas – Vujčić članica je Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine sa liste…