HSS DIŽE GLAS: Struja poskupljuje, zdravlje nema cijenu, a bogatstvo je strateška odrednica Hrvatske

1910 0

To je naslov kojim bismo mogli opisati Vladino odluku o povećanju cijene električne energije jer u obrazloženu te odluke piše kao će naknadu za ekološku energiju naplaćivati od svakog građanina Hrvatske kako bi se udovoljilo EU standardima i isplatilo povlaštenim proizvođačima.

To neminovno dovodi do sljedećeg pitanja tko su građani kojima se uzima i tko su povlašteni kojima se daje?

Građani su oni koji rade za minimalnu plaću od 2,620,80, oni koji poučavaju hrvatsku djecu za plaću koja je u odnosu na prosjek plaća sve manja i manja, oni koji rade u javnim i državnim službama koje država zakida i zapostavlja.

Vlada, čiji izbor je demokratska volja građana i koja se radi toga treba ponašati demokratski, donositi odluke i usmjeravati društvene procese u interesu većine to ne čini. Nakon zatvaranja birališta demokratski izabrana vlast preuzima autokratske modela vladanja kako bi pogodovala manjini. Upravo to se odgađa danas u Hrvatskoj, Vlada ne želi pogledati istini u oči i vidjeti da građani ne mogu podnijeti novi udar na njihove kućne proračune, zanemaruje i činjenicu da je u Hrvatskoj sve manje radno sposobnih, a sve više umirovljenika, ne želi uvažiti eurostatove statističke izvještaje koji govore o hrvatskim osnovnoškolcima upisanim u škole izvan Hrvatske. Hrvatska Vlada pravocrtno, uvažavajući surovu moć novca, provodi nenarodne politike.

Građanima su ponuđene igre, bez kruha, vraćanje u povijest bez strategije narodnog pogleda u budućnost jer budućnost hrvatskim građanima nakon poskupljenja električne energije značiti će i skuplji kruh, meso, povrće i sve ono čija prerada ili dorada ima ikakve veze s potrošnjom energije. Može li si taj trošak priuštiti većina kako bi omogućila iznadprosječan standard manjini koja ne želi pogledati kako prosječan građanin živi, koja ne želi vidjeti da su udžbenici i školskog pribora ove godine noćna mora svim Hrvatima koji imaju učenike.

Možda bi u Hrvatskoj trebali razmisliti o ekološkom načinu življenja u permakulturi tada bismo bez dodatnih izdvajanja, na samoodrživ način, bez intervencije države živjeli u skladu s prirodom i koristili isključivo obnovljive izvore energije i ne bi bio nužno iz kućnog proračuna svakog kućanstva u Hrvatskoj izdvaja ti za one koji dobit usmjeravaju u reklamne panoe reklamirajući ono što hrvatski građani prema zakonima demokratski izabrane vlade svakako moraju platiti.

Život u Hrvatskoj ostaje neizvjestan ,električna energija je poskupjela, jedina izvjesnost je nastavak iseljavanja .

Related Post

OKRUGLI STOL

Autor - 06/11/2015 0
Dana 29. listopada 2015., u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, održan je okrugli stol na temu Europskog socijalnog fonda. Okrugli stol…