Foto reportaža: HUMANITARNI KONCERT ZA ZAVRŠETAK IZGRADNJE ŽUPNE CRKVE KRALJICE SVETE KRUNICE

1528 0

NOVA GRADIŠKA, 31. listopada 2010. – Sinoć je u Domu „Bešlić“ održan humanitarni koncert na kome su prikupljana sredstva za završetak izgradnje župne crkve. Velečasni Jozo Jurić zahvalio je KUD-u Drežnik, koji je došao sa svim svojim sekcijama, Tamburaškom sastavu „Sjenke“ i Glazbenoj skupini „Kocka“ iz Požege koji su nastupili u programu, te

svima onima koji su doprinijeli da se ovaj koncert organizira, od župljanki koje su ispekle kolače, Branka Bešlića koji je ustupio prostor do Slavonije Slada koja je omogućila da se može nešto i popiti.

Kazavši kako je svaka kuna i svaki dar itekako potrebit, izrazio je posebno zadovoljstvo što su se župljani okupili. Možemo reći da svi oni koji su došli nisu požalili jer je to bilo ugodno druženje na kome su se prikupila i sredstva za završetak izgradnje crkve.  

Valja očekivati nove donacije i potpore za završetak izgradnje i uređenje crkve, da župa Kraljice svete Krunice, u kojoj je oko četiri tisuće stanovnika, a 3700 vjernika, što prije dobije adekvatan bogoslužni prostor.  

Tri će datuma u ovoj župi ostati zabilježena. Prvi je 1. rujna 1992. godine kada je dekretom Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu, nadbiskup zagrebački, uzoriti kardinal Franjo Kuharić, osnovao novu župu u novogradiškom naselju Jug, a kuću u Ulici kralja Zvonimira imenovao privremenom župnom crkvom. Drugi je datum 4. studeni 2007. godine, kada je u nazočnosti brojnih župljana i svećenstva požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević položio i blagoslovio kamen temeljac crkve Kraljice svete Krunice, zaštitnice župe. Dodajmo da je kamen temeljac blagoslovio papa Ivan Pavao II. 7. lipnja 2007. godine u Osijeku prilikom trećeg pastoralnog posjeta Hrvatskoj. Treći dan će svakako biti značajan datum kada se crkva dovrši.  

Biskup Antun Škvorčević potpisao je Povelju o gradnji crkve i blagoslovio kamen temeljac

Crkva je do sada građena sredstvima koje su dali Požeška biskupija (200.000 kuna), Grad Nova Gradiška (120.000), Crkva u potrebi – organizacija iz Njemačke (10.000 EU), a ostalo su bila sredstva koja su prikupili župljani. Crkva je građevinski rečeno zatvorena izvana jer je postavljena stolarija. Što se vanjskih radova tiče treba urediti fasadu. Predstoje radovi na unutarnjem uređenju.  

ŽIRO RAČUNI Župe Kraljice sv. Krunice, Nova Gradiška-Jug

Kunski: Zagreb. banka: 2360000-1101588094

Devizni: ZABA HR 2X: 2500-01305654-000

Kunski: PBZ: 2340009-1110172941  

LINK na članak – SVEČENIČKA GODINA –

 

Related Post