HVALA HRVATSKA

1972 0

U Slavonskom Kobašu i Trnjanskim Kutima svečano su 31. kolovoza otvorena dječja igrališta, donacija Vlade Japana Hrvatskom Crvenom križu. Igrališta je u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika otvorio veleposlanik Japana u Republici

Hrvatskoj Nj.E. Masaru Tsuji. Svečanoj primopredaji nazočni su bili zamjenik župana Brodsko- posavske županije Davor Vlaović i predsjednik Hrvatskog crvenog križa prim.dr.sc. Josip Jelić.

 

U velikoj vijećnici Županijske uprave nastavljena organiziran je prijem za japanskog veleposlanika Nj. E. Masuru Tsujia i njegove suradnike. Zamjenici župana Davoro Vlaović i Ružica Vidaković te zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda Zoran Ivanović, upoznali su goste iz Japana s gospodarskim mogućnostima ovoga kraja, posebice Brodsko- posavske županije.

 

Na inicijativu direktora CTR-a Dragana Jelića dogovorena je daljnja suradnja na osnaživanju gospodarskih veza i pronalaženju novih mogućnosti zajedničkih ulaganja. Zamjenik Vlaović upoznao Nj.E. Masaru Tsujia i sa opasnostima koje na području županije predstavljaju mine zaostale iz Domovinskog rata, te još jednom izrazio zahvalnost za donaciju.

 

Galerija Ružić bila je domaćin izložbe “Hvala, Hrvatska!”, koju je Veleposlanstvo Japana organiziralo u suradnji s Hrvatskim crvenim križem, uz potporu Hrvatske pošte i tvrtke JT International iz Zagreba.

Izložba tridesetak fotografija nastalih poslije prošlogodišnjeg katastrofalnog tsunamija zahvala je hrvatskom narodu za podršku i potporu koju su u pružili stanovnicima dalekog Japana.

 

Izložba “Hvala, Hrvatska!” obišla je već nekoliko hrvatskih gradova- Pulu, Karlovac, Rijeku, Krapinu, Varaždin, Zadar, Zagreb, a uz Brođane vidjet će je još i stanovnici Osijeka, Dubrovnika i Vukovara. Ova izložba fotografija pokazuje ne samo stradanje japanskog naroda poslije prošlogodišnje katastrofe, nego i njihovu odlučnost, želju i volju za životom.

Related Post