HVIDR-a pobjednik Gradske kuglačke lige

1435 0

Nakon dvomjesečnih zanimljivih i kvalitetnih utakmica završila je tradicionalna Gradska kuglačka liga Nove Gradiške, koju je četvrtu godinu za redom vrlo uspješno organizirala i provela HVIDR-a Nova Gradiška. Gradska kuglačka liga počela je 20.travnja i trajala je do 3. srpnja, uz sudjelovanje 12 ekipa. Ukupno je nastupilo 86 sudionika, među kojima je bilo 19 natjecateljki i 67 natjecatelja, što je utakmicama davalo posebnu draž i napetost. Gotovo da nije bilo utakmice u kojoj nije bilo uzbuđenja, vrlo dobrih poteza, a finale je bila poslastica za sve ljubitelje kuglanja gdje su snage odmjerili 4 najuspješnije momčadi: HVIDR-a Nova Gradiška, G.D.M., Dragalić i Rešetari. Dramatika te finalne završnice pokazala je najbolje koliko je ova liga opravdala svoje postojanje kako kvalitetom, zanimanjem za susrete i prikazanim utakmicama.

 Velika je zasluga vodstva lige koja je to sjajno natjecanje organizirala i provela, što najbolje potvrđuju i završne riječi predsjednika udruge HVIDR-e Nova Gradiška Pavla Filipovića, duše organizacije, koji je istakao vrijednost tog gradskog natjecanja i ujedno čestitao ovogodišnjem prvaku, svojim suigračima, momčadi HVIDR-e Nova Gradiška.

 Vrijedno je istaći da je momčadi HVIDR-e Nova Gradiška u 4 godine ovo drugo osvajanje prvog mjesta (2007. i 2010.) dok su ,jednom bili drugi (2009.) i jednom treći (2008.g.). Predsjednik HVIDR-e Nova Gradiška zahvalio se ostalim momčadima na sudjelovanju u Gradskoj kuglačkoj ligi. Posebno se zahvalio zamjenici gradonačelnika, dr.Ljepši Rakas-Vujčić na pokroviteljstvu Gradske kuglačke lige, te što su svojim odazivom uveličali velika sportska događanja u gradu Nova Gradiška, u nadi da će Grad i dalje pratiti ovo hvale vrijedno natjecanje. Posebnu zahvalu je uputio Petru Šegedinu i Marijanu Radiću, a posebne zahvale su primili članovi udruge HVIDR-a Nova Gradiška: Dario Đapić, Bane Tomašić, Antun Stanković, Željko Poljak i Željko Zboril, koji su pokazali svoj nesebičan trud i rad u organizaciji ove gradske kuglačke lige koja je bila besprijekorno organizirana. Nakon što je Pavle Filipović u ime organizatora Gradske lige iskazao ove pohvale, Zlatko Bunjevac, član predsjedništva udruge HVIDR-a Nova Gradiška je uručio zamjenici gradonačelnika dr.Ljepši Rakas-Vujčić Zahvalnicu za pokroviteljstvo Gradske kuglačke lige. Potom je zamjenica gradonačelnika vršila dodjelu zahvalnica za sudjelovanje u Gradskoj kuglačkoj ligi ovim redom: za 12. mjesto Š.U.G (športska udruga gluhih), 11. Treća dob (Udruga Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška), 10.Ž.K.K. Obrtnik II, 9. Udruženje obrtnika, 8.Policija, 7.Ž.K.K. Obrtnik I , 6. Jaglaci, 5. Vodoprivreda.

 Zahvalnicu za sudjelovanje primila je i najstarija igračica koja je rođena 1929.godine, Bara Štengl. Pohvalnicu i pehar za najbolju igračicu dobila je Ljubica Dokuzović, koja je postigla prosjek 567,67 čunjeva. Pohvalnicu i pehar za najboljeg igrača primio je Zdenko Poleto (prosjek 601,17 ). Za momčadski plasman pohvalnice, medalje , pehare te prijelazni pehar primili su: za 4. mjesto Rešetari, koji su u završnici imali ukupni rezultat 1830 čunjeva, te Josip Glavaš (589), Tomislav Jug (528), Petar Šegedin (273), Krešimir Polinčić (277), Zdenko Poleto (163). Za 3. mjesto G.D.M., ukupni rezultat 2237 čunjeva, te Mario Brađašević (578), Siniša Mrmak (579), Vladimir Bemko (550), Petar Serdar (121), Miroslav Franješević (285), Branko Turk (124). Za 2. mjesto Dragalić, ukupni rezultat 2277 čunjeva, Petar Ribarić (542), Igor Stjepanović (557), Damir Stjepanović (571), Mato Stjepanović (601). Prvo mjesto je osvojila HVIDR-a Nova Gradiška, ukupni rezultat 2336 čunjeva, u sastavu: Antun Stanković (583), Dario Đapić (559), Pavle Filipović (590), Željko Poljak (604).

Na kraju svečanosti podjele nagrada Pavle Filipović je još jednom čestitao pobjedniku i zahvalio svim ekipama na sudjelovanju u Gradskoj kuglačkoj ligi Nova Gradiška, te ih sve pozvao na domjenak i veselje.

Related Post

KK “Obrtnik”

Autor - 11/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2013. – U 13. kolu HKL- Regije istok kuglačice KK “Obrtnik” u subotu su protiv KK…

Poraz odbojkašica u Zadru

Autor - 08/11/2010 0
8. studeni 2010. – Odlična ekipa Marina Kaštela jedina ne zna za poraz i uz maksimalni učinak zasluženo je na čelu…