TENIS U KOLICIMA

1214 0

NOVA GRADIŠKA, 15. travnja 2014. – U nedjelju 13.travnja 2014.godine na rukometnom stadionu u Novoj Gradiški održan je službeni pripremni trening igrača tenisa u kolicima iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Treniralo je ukupno pet igrača, Željko Kladarić iz Teniskog kluba invalida „Klasije“ Slavonski Brod, Mario Sosnik i Miroslav Relić iz Teniskog kluba invalida „Kobra“ Slavonski Brod i Zdenko Matić i Igor Ograjšek iz Teniskog kluba „Nova Gradiška – Slavonski biser“.

 

Tenisači u kolicima trenirali su za Ekipno prvenstvo Hrvatske 2014. za tenisače u kolicima. To je novo ustrojeno natjecanje od ove godine na državnom nivou za tenisače u kolicima. Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ imati će i svoju ekipu na ovome natjecanju za koju će nastupati Igor Ograjšek i Zdenko Matić koji su članovi našega kluba.

Na cjelodnevnom sportskom druženju svi zainteresirani imali su priliku vidjeti vještinu igranja tenisa u kolicima i napore koje ulažu igrači invalidi da bi se rekreirali i bavili sportom. Nakon završetka treninga, u kolica su sjeli „zdravi“ igrači iz Teniskog klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ i probali savladati tehniku igranja tenisa u kolicima. Tek tada je svima koji su sjeli u kolica i uzeli reket u ruke postalo jasno koliko je to zahtjevno i teško jer uz vještinu baratanja reketom treba savladati i nimalo laku tehniku kretanja terenom u kolicima, odnosno vožnje i udaranja loptice reketom.

 

Svakako treba istaknuti da su Željko Kladarić i Mario Sosnik reprezentativci Hrvatske tenisa u kolicima te su njih dvojica i pokazali najviše u igri na terenu na oduševljenje prisutnih.

Nažalost, naši sugrađani neće moći pratiti nastupe na Ekipnom prvenstvu Hrvatske naših igrača tenisa u kolicima u Novoj Gradiški jer će kao domaćini igrati u Slavonskom Brodu jer nemamo odgovarajuće teniske terene.

Također, Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ je od 2014. godine primljen u privremeno članstvo u Športski savez invalida Brodsko – posavske županije kao i u Hrvatski savez tenisača u kolicima jer ima igrače koji se sada natječu i u tim kategorijama.

 

Autor Marko Brčić

Related Post

Vrlo visoka pobjeda Slavonke

Autor - 16/11/2010 0
14, STUDENI 2010. – Rukometašice Slavonke u 7.kolu 3. Hrvatske rukometne llige, Istok, večeras su visoko pobijedile ekipu Petrijevci 2 iz…