II. BICIKLIJADA OTK „Classic’99“ – Još bolja nego lani

956 0

NOVA GRADIŠKA 13. rujna 2010. – Jučer u 10 sati startala je II. Biciklijada oldtimer biciklima Oldtimer kluba „Classic’99“ Nova Gradiška. Ne samo da se okupio velik broj članova kluba nego su u „karavanu“ pristupili i brojni gosti iz inozemstva, izvan Nove Gradiške i sami građani koji su prepoznali priliku za dobro druženje. Gosti su bili iz OTK Banja Luke,

OTK Garešnice i OTK Požege koji su inače stalni gosti našeg OTK „Classic’99“ na svim susretima i domaćim manifestacijama. Navedeni klubovi gaje veliko prijateljstvo te se redovito posjećuju i surađuju.

 

Kako smo naveli biciklisti su krenuli u 10 sati od Caffe bara „Slavča“ predsjednika Krešimira Kneževića prema Korzu gdje su ih čekali bicikli koje su darovali djeci slabijeg imovinskog statusa. U 12 sati su krenuli u simboličnu utrku do Cernika gdje su bili ugošćeni kod također člana kluba Zlatka Tomljenovića. U 13 sati se krenulo u prostor Vatrogasnog doma Cernik gdje je se pekla pečenica za ručak. Nakon ručka karavana je prodefilirala Cernikom gdje su domaćini gostima pokazivali znamenitosti poput Kulmerovog dvorca i samostana. Prije polaska nazad za Novu Gradišku ugostili su ih i u caffe baru „Ambrust“ gdje su se vozači okrijepili prije „zadnje“ dionice. 

Večera je bila održana u velikoj prostoriji Vatrogasnog doma Nova Gradiška ispred kojeg je vozače dočekala svirka tamburaškog sastava „Stari prijatelji“ koji na svakom susretu i manifestaciji kluba uveseljavaju slavonskim veselicama, a nađe se i pokoja balada. Za večeru su bili zaduženi članovi UHDDR Nova Gradiška koji su spravljali kotlovinu. Iako su se tamni oblaci i kiša bili bili prisutni cijeli dan sudjelovatelje to nije spriječilo da voze.  I tako je uz svirku, druženje i svečanu dodjelu zahvalnica završila ovogodišnja biciklijada zapamćena po akciji „Jedan osmijeh za jedan bicikl“ koja će se  nastaviti i na godinu (više u idućem članku).  

… ulazak u Cernik

Živa legenda novogradiškog biciklizma Zvonko Belar pokazuje pokazuje orginalni Partizan iz 1948. godine, najstariji bicikl na biciklijadi.

U Vatrogasnom domu u Cerniku

 

Ispred DVD doma u Novoj Gardiški

… zaljubljena dva bicikla

 

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 16/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 16. listopada 2013. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od lipnja provodi projekt stručnog osposobljavanja mladih ”Local…