PRVIH 15 GODINA OLDTIMER CLUBA “CLASSIC’99” NOVA GRADIŠKA

925 0

NOVA GRADIŠKA – Za jedne su osobenjaci koji se „lože“ na stari „pleh“, za druge genijalni kolekcionari, ali i neslužbeni čuvari povijesti. Oni će, pak sami za sebe reći, kako ih kroz život vodi strast prema tehničkoj baštini i nostalgiji.

Jer, budimo iskreni-vrhunski oldtimer primjerak ljepotom, elegancijom, stilom, ali i cijenom, danas „debelo šiša“ i najekskluzivnije primjerke suvremene auto-industrije. (iako ima nešto i u onoj kako je sve relativno, jer što je nekome „krš“, drugome je, možda, blago).

Istinski čuvari tehničkog dijela povijesti, inicijatori ideje o osnivanju prvog specijaliziranog muzeja takve vrste u našm gradu (a, i daleko šire), zaljubljenici u povijest i prašinu, edukatori, organizatori tradicionalnog međunarodnog Oldtimer rally-a, kolekcionari, ali i svojvrsni kroničari povijesti grada na dva i četiri kotača-članovi jedinog novogradiškog Oldtimer kluba CLASSIC’99., prošli su četvrtak, 10.travnja, svečano obilježili svojih prvih 15 godina. I svima onima koji su sumnjali u njihov uspjeh, zatvoriti usta.

Spontano okupljena ekipa istomišljenika u travnju se, davne 1999. godine odlučila na neobičnu ideju-osnivanje kluba čiji će zadatak biti jednostavan – očuvati tehničku baštinu, educirati Novogradiščane, dobro se zabavljati, a uz put, tko zna, možda u grad dovesti i pokojeg stranca s istim životnim prioritetima. Skromne tehničke izložbe, ali i relativno skroman klupski „vozni park“, vrlo su brzo, zahvaljujući entuzijazmu , tvrdoglavosti, ali i dobrim kontaktima i logistici, prerasli u zahtjevniju priču, a njih učinili organizatorima nekih od najjačih turističkih sadržaja u gradu.

Iza članova Old timer kluba CLASSIC’99, do danas je čak 13 uspješno organiziranih međunarodnih susreta ljubitelja starodobnih vozila, 10-ak izložbi, organizacija, u Hrvatskoj jedinstvene, biciklijade starih bicikala (do sada je održano njih 5), ali i sve izglednija priča o osnivanju prvog tehničkog muzeja u ovom dijelu Slavonije. Jedini novogradiški old-timeri rođendan su proslavili svečanim defileom gradskim ulicama, odavanjem počasti pokojni članovima, te zajedničkim druženjem.

KLIKNITE NA GRUPNU SLIKU:

Related Post

DRUŽENJE BUBAŠA NA STRMCU

Autor - 31/08/2010 0
STRMAC 30. kolovoza 2010. – Protekli vikend, počevši od petka, zbilo se neformalno druženje bubaša, odnosno ljubitelja VW buba i…