IMAJU SE S ČIME POHVALITI: Redovna izvještajna godišnja skupština Društva „Naša djeca“

1328 0

NOVA GRADIŠKA – Redovna izvještajna godišnja skupština DND-a Nova Gradiška održana je 25. travnja u novom prostoru, a kako je istaknula predsjednica Verica Lukačević, prostor je i bio razlog kasnijeg održavanja Skupštine. Naime, do sada su bili smješteni u staroj zgradi (dvorište suda) koja je srušena i na njezinom mjestu će biti izgrađena nova za drugačije namjene od dosadašnjih. Tako je DND, zahvaljujući Gradu, smješten u nove, veće prostorije u gradskoj upravi, a s obzirom da je u funkciji i lift nije problem što se nalaze na petom katu. (Ul. Karla Dieneša 2). Na početku Skupštine predsjednica Verica Lukačević zahvalila je volonterima DND-a i svima koji pomažu i sudjeluju u realizaciji aktivnosti na ljubavi, trudu i vremenu, koje nesebično daruju djeci i za djecu.

Na Skupštini je, među ostalim, za tajnicu izabrana prof. Natalija Golovrški, koja će tu funkciju obavljati dvije godine, dakle, do kraja mandata sadašnje predsjednice Lukačević. Skupštinu je vrlo uspješno vodila Dubravka Kovačić, predsjednica Radnog predsjedništva, a sva su izvješća, prijedlozi i Odluke prihvaćeni jednoglasno. Rad DND-a i na ovoj su Skupštini dolaskom podržale Vesna Lončar-Cindrić, ravnateljica OŠ “Mato Lovrak”, kao i Helena Kudra pedagoginja OŠ Ljudevita Gaja.

Društvo naša djeca grada Nova Gradiška i u proteklih godinu dana realiziralo je, kao i uvijek, iznimno bogat i sadržajan program za djecu i s djecom, o čemu je vrlo iscrpno izvjestila Verica Lukačević.

Tako je, među ostalim, oko 500 djece tradicionalno sudjelovalo u Pokladnim danima odrađeno je niz kreativnih radionica- 25. ožujka uz Dan voda, uz Dan planete Zemlje, različite likovne radionice na kojima su sudjelovali i polaznici Dječjeg foruma i članovi Dječjeg gradskog vijeća, potom uz Međunarodni dan plesa,….Uz Majčin dan i Dan obitelji na “ljetnoj pozornici” su za djecu i njihove roditelje upriličene zanimljive i vesele igre, čime je omogućeno da zajedno sadržajno provedu vrijeme. Obilježen je 9.svibnja Dan Europe i europski tjedan. Predstavnici Dječjeg foruma sudjelovali su na 19. susretima Dječjih foruma i susreli se 12 godinu za redom sa saborskim zastupnicijma u Hrvatskom saboru, a posjetili su među ostalim i Kuću Europe, Ministarstvo obrazovanja, demografije, Ured pravobraniteljice za djecu,… Dječji forum iz Nove Gradiške predstavila je Iva Češić u Hrvatskom saboru s temom “Škola po mjeri djeteta”, a ona je, uz još dvoje djece iz ukupno 15 Dječjih foruma izabrana predstaviti naš i u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”.-Odradila je to vrlo uspješno i ozbiljno na što smo jako ponosni- istaknula je Verica Lukačević. U “Ljetnoj školi za dužnosnike” uz edukaciju volontera, sudjelovala je Verica Lukačević kao predavač, a potom je uslijedio i Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta, kao kruna aktivnosti DND-a Nova Gradiška. U sklopu njega 3. listopada bio je tradicionalni susret Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima, uz Dan grada i svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća, a Humanitarnom utrkom “Za tvoj korak tisuću naših” , koju organiziraju u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i djelatnicom, kao i članicom DND-a, Lucom Šapina, završeni su sadržaji Dječjeg tjedna.

Pred volonterima DND-a i svima koji svesrdno surađuju u realizaciji njihovih programa, je u svibnju obilježavanje Majčinog dana i Dana obitelji čemu se doista vesele i nastoje što je moguće više doprinijeti i osvijestiti koliko je obitelj važna za zdravo odrastanje djece, ali i koliko je, upravo obitelj, zdrav temelj lokalne zajednice i društva u cjelini.U tijeku su i aktivnosti za ovogodišnje ljetovanje u Starom Gradu na Hvaru. – Jako smo ponosni i sretni što naš Grad, gradonačelnik i njegovi suradnici prepoznaju i ovu našu aktivnost i plaćaju ljetovanje za 40 djece, koliko će ih drugu godinu za redom, ljetovati zahvaljujući njima. Mnogi će prvi puta vidjeti more, naučiti plivati, a što je najvažnije osjetiti da zajednica u kojoj žive brine i skrbi za njih- naglasila, je među ostalim Verica Lukačević.

Tijekom ljeta organizirat će i različite zanimljive radionice za djecu, a ovogodišnju akciju “Uz zdrave korake” provest će, kako je najavila, u suradnji s HPD “Strmac”.Ova je godina posvećena kulturnoj baštini, tako da će i Dječiji tjedan biti posvećen upravo tome.

Naš je grad “Grad-prijatelj djece” , a DND Nova Gradiška svakako tomu doprinosi svim svojim aktivnostima i sadržajima.

Related Post