NOĆ KNJIGE u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci

1377 0

GORNJI BOGIĆEVCI – 23. travnja na Svjetski dan knjige i autorskih prava te povodom Dana hrvatske knjige ( 22. travnja ) u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održana je kulturna manifestacija simboličnog naziva „Čitajmo svi zajedno u našoj knjižnici sada i budućnosti“.Tema ovogodišnje manifestacije „Noć knjige 2018.„ koja se održava već sedmu godinu za redom, diljem Lijepe naše, a po prvi puta u našoj knjižnici, je „Budućnost knjige“. Sam odaziv sudionika i posjetitelja od predškolaca, osnovnoškolaca, srednjoškolaca, učiteljica, mama, tata, baki, umirovljenika…pokazao je kako se u našoj knjižnici ne moramo brinuti za „budućnost knjige“ i kako će nam izgledati sutrašnjica jer ima velikih ljubitelja knjige i lijepe pisane riječi. To su pokazali brojni posjetitelji mali i veliki, svatko je od njih našao knjigu i priču za sebe. Svi prisutni mogli su pogledati, prolistati, pročitati knjigu po svom izboru i učiniti nam NOĆ KNJIGE što ljepšom. Kroz priču, čitanje i druženje „rodile“ su se brojne ideje za iduće susrete navečer i druženje uz knjigu.

U društvu naše gošće Ivanke Herceg koja je svojim prekrasnim glasom i nazočnošću uveličala „Noć knjige“, osvojila je i zainteresirala naše predškolce i učenike nižih razreda čitanjem priča i bajki po njihovom odabiru, u knjižnici je i noću bilo jako veselo. A nakon čitanja uslijedila je kreativna radionica čiji su rezultat dječji prekrasni i maštoviti crteži koji krase prostor naše knjižnice.Jedan takav, poseban dobila je i voditeljica knjižnice koja je sve nazočne na početku pozdravila i na kraju im se zahvalila na dolasku i nezaboravnom druženju. Osim što se čitalo i crtalo u knjižnici, nastavilo se zajedničko druženje uz grickalice i sokiće, ai svi su se mogli zasladiti palačinkama s čokoladom vrijedne gospođe Ivke Pejić. U lijepom i ugodnom društvu vrijeme jako brzo prođe, tako je bilo i u NOĆI KNJIGE, svi zajedno pokazali su ljubav prema knjizi i knjižnici i sa sigurnošću stoga možemo reći kako KNJIGA u našoj Općini i Knjižnici ima svijetlu budućnost.

Još jednom VELIKA HVALA SVIMA koji su našli vremena i pokazali u NOĆI KNJIGE kako vole svoju KNJIŽNICU i njene kulturne manifestacije.

Voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci, Jasminka Klarić, struč.spec.admin.publ.

Related Post