INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA

1635 0

Projekt financira Europska unija u cilju poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina

NOVA GRADIŠKA, 15. srpanj 2013. – Danas je u Industrijskom parku Nova Gradiška održana uvodna konferencija na kojoj je Larisa Dokuzović, mag.oec., stručni suradnik za EU fondove predstavila Projekt „Nove vještine za nove poslovne mogućnosti“, koji se realizira se u sklopu grant sheme „Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina“, a financira u okviru IV. komponente IPA programa Razvoj ljudskih potencijala.

 

Na uvodnoj konferenciji govorilo se o projektu i njegovim implikacijama na društvenu zajednicu tijekom i nakon provedbe, kao i sve relevantne faktore koje ga obilježavaju.

Ovaj projekt je s jedne strane orijentiran prema novim tehnologijama, a s druge strane omogućava ugroženim skupinama, dugotrajno nezaposlenima, osobama s invaliditetom i pripadnicima romske zajednice da steknu tržišno vrijedna znanja i vještine i da im se kroz odgovarajuće edukacije pomogne da se kvalitetno uključe na tržište rada.

– Cijeli ovaj projekt je dio jedne veće priče Industrijskog parka gdje želimo privući kvalitetna ulaganja, a da bi to uspjeli potrebno je prije toga raditi na stvaranju baze visoko obrazovane radne snage – kazao je mr. sc. Ivan Sertić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška.

Ukupna vrijednost projekta je 193.251,65 eura, a sufinancirani dio iznosi 142.637,12 eura. Trajanje projekta je 18 mjeseci. Planirane aktivnosti projekta uključuju razvoj lokalnog tržišta rada ugroženih skupina, uključujući glavne dionike ma tržištu rada s ciljem poboljšavanja socijalnog dijaloga, te ponude i potražnje na tržištu.

Na predstavljanju projekta nazočni su bili predstavnici partnera Grada Nove Gradiške, Brodsko-posavske županije, Industrijsko-obrtničke škole, udruga romske zajednice u Hrvatskoj, obrtničke i gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

foto: B. Kurjaković

 

KLINITE NA BANER

Related Post

NITKO JU NE ŽELI

Autor - 19/11/2012 0
Za sada nema onoga tko bi mogao oživiti Mljekaru, u kojoj je svojevremeno radilo 30-ak radnika.