Inženjerija Hrvatske vojske uklanja ostatke građevina porušenih u Domovinskom ratu

1700 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 27. studeni 2019. – U posljednja dva tjedna Novogradiščani su u Novoj Gradiški zapazili aktivnosti inženjerijske postrojbe Hrvatske kopnene vojske iz Vinkovaca. Iako je glavna zadaća inženjerijskih postrojbi provođenje građevinsko-inženjerijskih radova i izgradnja objekata za vojne potrebe, dio njenih aktivnosti su, kao što je slučaj i u našem gradu, aktivnosti od velikog značenja za civilnu zajednicu.
Inženjerija Hrvatske vojske ovih dana uklanja ostatke kuća i drugih građevina koje su porušene tijekom Domovinskog rata. Kako doznajemo od Marijana Radića, očistiti će se ostaci više od 20 građevina na području grada, a uz to hrvatski vojnici će očistiti i dvorište bivše vojarne, koja je sada u vlasništvu Grada. Dodajmo da su vlasnici kuća dali suglasnost da se ruševine uklone.
Hrvatska vojska materijal odvozi pored deponije odlagališta otpada na Šaguljama gdje će se samljeti i potom poslužiti kao materijal za nasipanje poljskih putova.

Related Post

DAN NEOVISNOSTI

Autor - 07/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 7. listopada 2013.- Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika…