IPAK SE KREĆE: Centru za gospodarenje otpadom „Šagulje“ dodijeljeno 15 milijuna kuna za izradu studijsko-projektne dokumentacije

727 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD, 24. srpnja 218. – Po završetku sjednice Savjeta Slavonije, Baranje i Srijema župani Danijel Marušić i Alojz Tomašević te Josip Grgić, predsjednikom Uprave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o. potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom Šagulje u Brodsko-posavskoj županiji. Ugovor je vrijedan 15 milijuna kuna od kojih je 12.750.000,00 kuna europskih sredstava, a 750.000,00 je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Centar za gospodarenje otpadom Šagulje nalazi se kod mjesta Poljane nedaleko Nove Gradiške. Cilj Centra za gospodarenje otpadom i uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije.

Centra za gospodarenje otpadom Šagulje zajednički je projekt ovih županija, svih jedinica lokalne samouprave na njihovom području i naposljetku svih stanovnika ovog dijela regije. Projekt vrijedan 130 milijuna kuna i  jedna je od najvećih investicija u Brodsko-posavskoj županiji.

Related Post