Ivica Olić novi vlasnik hotela ?

1198 0

Autor: Marija Radošević/GS

Poznati nogometaš s ovoga područja, Ivica Olić, navodno, kupit će i renovirati bivši Hotel Park.

SLAVONSKI BROD – Nemili događaj prekjučerašnjeg pronalaska mrtvog muškarca u razrušenom i sablasnom brodskom Hotelu Park još jedan je dokaz potrebe što hitnijeg rješavanja rugla u središtu grada koji očigledno više nije samo potencijalna prijetnja.

 

Nekadašnje kultno mjesto u kome su generacije Brođana bistrile politiku, zabavljale se ispijale kavice, nakon pola stoljeća palo je na najniže grane. Potpuno devastirana unutrašnjost bivšega hotela u kojem su se urušili stropovi, a na hrpama smeća mogu se prepoznati ostaci zidnih pločica nekadašnjeg namještaja, stakla… svojevremeno je privlačila turiste, a sada ponekog beskućnika, mlade sklone skrivanju i izložene opasnosti stradavanja.

 

Jedini poznat, od prije pet godina, vlasnik derutnog objekta, Dragan Marić, nekadašnji je predsjednik NK Marsonia i privatni poduzetnik koji se upustio u avanturu kupovine Hotela Park za 12,5 milijuna kuna od bivšeg vlasnika Brodvina. Prema tadašnjim najavama planirao je uložiti 18 milijuna kuna u obnovu hotela s četiri zvjezdice koji bi imao 125 ležaja i dva luksuzna apartmana.

Sve je djelovalo idilično, posebice zbog činjenice da je Grad tada bio bez ijednog hotela i da osim nekoliko vangradskih prenoćišta nije mogao primiti jedan autobus gostiju. Marić je najavljivao kako će i Novu 2008.godinu dočekati u obnovljenom hotelu. I… tada je sve stalo. Obiteljska nesreća i opća kriza učinile su svoje. Prošlogodišnje obećanje kako će na ljeto krenuti u adaptaciju razrušenog hotela nisu se obistinile. U telefonskom razgovoru, jučer nam je ponovo najavio konačan rasplet teške situacije.

 

– Na proljeće (ove godine) će se konačno krenuti sa radovima. Glavni projekt je gotov, i očekujemo kredit od banke. Riječ je o investiciji od oko 4 milijuna eura što nije lako riješiti. Propali su i neki pokušaji prodaje hotela zbog čega se sve odužilo, kaže Marić, izražavajući žaljenje zbog najnovijeg tragičnog događaja u devastiranom objektu. – Desetine puta sam zatvarao prostor, a kada sam blokirao vrata vandali su porazbijali stakla i ponovo ušli, dodaje Marić, svjestan kako uskoro istječe rok od dvije godine kada prema lokacijskoj dozvoli mora početi s radovima. Noćima kaže ne spava razmišljajući o rješenju bitnom i za grad no vjeruje kako će se ono do proljeća naći u bankama ili kroz partnerstvo.

Možda je rješenje utemeljeno i na, za sada ne potvrđenoj, priči kako će poznati nogometaš s ovoga područja Ivica Olić, navodno kupiti i renovirati bivši Hotel Park. Kao bivši nogometaš Marsonie kojoj je u to vrijeme Dragan Marić bio predsjednik, Olić je prije desetak godina noćivao upravo u tada jedinom brodskom Hotelu Park.

 

– Grad je tu nemoćan, ne možemo natjerati privatnog vlasnika ili one koji imaju hipoteku da to riješe, kaže gradonačelnik Mirko Duspara upućujući na građevinske inspekcije koje bi trebale reagirati i barem zatvaranjem spriječiti ulazak u unutrašnjost.

Related Post

Autor - 04/05/2021 0
Izdavačka kuća Buybook će za Šesti internacionalni festival književnosti Bookstan, koji se ove godine održava u periodu od 7. do…