PRODUŽENI VIKEND I COVID-19: Policija će obilaziti izletišta, parkove, igrališta, šetnice i druga okupljališta građana

322 0

Foto PUBP
SLAVONSKI BROD, 30. travnja 2020. – Pred nama je još jedan produženi vikend, te je za očekivati da će se dio građana odlučiti na druženje ili izlazak u prirodu, no s obzirom na to, da još uvijek nije vrijeme za opuštanje, zbog mogućnosti nastavka širenja virusa, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, apeliraju na građane da nastave pozitivan trend brige, kako o vlastitom zdravlju, tako i zdravlju drugih, te ipak ostanu doma.
Preporučujemo građanima koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome, ne okupljaju se, te održavaju socijalnu distancu, a za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.
Policijski službenici i ovaj će vikend provesti radno, brinući o sigurnosti građana i imovine, te također o zdravlju svih nas. Osim što će obavljati svoje redovne aktivnosti, provjeravat će poštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, donesenih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Pojačano će obilaziti omiljena izletišta građana, parkove, igrališta, šetnice i sva druga mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati. Provjeravati će, da li se osobe kojima je određena mjera samoizolaciju pridržavaju istih i borave kod kuće, te da li osobe koje napuštaju mjesta prebivališta ili stalnog boravka imaju za to propisanu propusnicu. Također će nadzirati stanje sigurnosti u području prometa s posebnim naglaskom na tzv. „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas, mobitel) i dr., te kažnjavati prvenstveno recidiviste, odnosno one koji učestalo krše prometne propise. Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa, a dodatan oprez u prometu će biti svakako potreban obzirom na najavu kiše.
Policijski službenici zahvaljuju građanima na razumijevanju i strpljenju, posebice onima koji se pridržavaju odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na okupljaju se te održavaju socijalni razmak.
Podsjećamo da još uvijek nije vrijeme za opuštanje. Pozivamo građane da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice, kako bi zajedničkim snagama spriječili širenje virusa te doprinijeli normalizaciji stanja.
Cijenjeni građani, mi smo tu za vas, a vi budite odgovorni i ovaj produženi vikend ostanite doma! -poručuju i upozoravaju građane iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Related Post