Izaslanstvo Vlade Tirola posjetilo Općinu Rešetari

664 0

REŠETARI –  U posjeti Općini Rešetari i DVD-u Rešetari, 12. listopada 2021. godine bili su predstavnici pokrajine Tirol u Austriji na čelu s inspektorom za vatrogastvo i dugogodišnjim vatrogasnim zapovjednikom u gradu Kitzbühel, gospodinom Hubertom Ritteron i predstavnikom Vlade Tirola Peterom Logarom.  Posjet je predvodio Tomislav Stokić, čelni čovjek Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske za suradnju sa pokrajinom Tirol.

Prošlog tjedna u gradu Telfs u Tirolu preuzeto je  vatrogasno vozilo  koje je donirano DVD-u Rešetari, a izaslanstvo  Općine Rešetari  je gradu Kitzbühelu,  dogovorilo darivanja i preuzimanja još jednog vatrogasnog vozila početkom iduće godine.  Predstavnici pokrajine Tirol  uzvratili su  posjet i  uvjerili se da su vrijedne donacije, vatrogasna vozila i oprema  došli u  prave ruke.

Predstavnici Tirola posjet Rešetarima  su iskoristili da sa Zlatkom Agom,   načelnikom Općine,  razgledaju  novoizgrađene prostore DVD-a Rešetari, naprave popis stanja i potreba u    namjeri da pomognu u ukupnom razvitku vatrogastva na  područja  Općine. 

Tom prigodom održan je i sastanak u Općini Rešetari sa predstavnicima Gradskog  društva Crvenog križa  Nova Gradiška na čelu sa  Dariom Paukovićem koji je predstavnike pokrajine Tirol upoznao sa radom Crvenog križa  i potrebama  stanovništva, te mogućoj suradnji.

Načelnik Zlatko Aga zahvalio se gospodinu Ritteru i gospodinu Logaru na  pomoći i suradnji te pozvao na daljnju suradnju Tirola i Općine Rešetari. (Izvor Općina Rešetari)

Related Post

OPĆINA STARA GRADIŠKA

Autor - 05/12/2012 0
Za 2012.godinu prije svega treba reći da ju obilježava opća kriza i nedostatak financijskih sredstava. Osjetilo se to i u…