Otvorena izložba „Tjedan sigurnosti“

820 0

SLAVONSKI BROD, 9. ožujka 2021. – Na inicijativu Policijske uprave brodsko-posavske, te uz suradnju Gradske knjižnice Slavonski Brod, organizirana je izložba pod nazivom „Tjedan sigurnosti“, u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod (Trg S. Miletića 12), u vremenu od 8. do 15. ožujka 2021. godine.
Izložbu su otvorili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić i ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod Ružica Bobovečki, a otvorenju je osim policijskih službenika bila prisutna i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda Maja Jarić.
Otvorenjem izložbe u ponedjeljak (dana 8. ožujka), u 12 sati, građanima su predstavljeni zanimljivi preventivni projekti, kroz razne promidžbeno-informativne materijale. Pritom je ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod Ružica Bobovečki, zahvalila Policijskoj upravi brodsko-posavskoj na dosadašnjoj suradnji i dobroj ideji policijske službenice za prevenciju, te pozvala građane da dođu pogledati ovu atraktivnu izložbu.
Policijska službenica Irena Held je naglasila da je izložba tematski podijeljena u tri segmenta: sigurnost cestovnog prometa, dragovoljna predaja oružja (Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“), prevencija svih oblika nasilja (obiteljskog nasilja, sprječavanja nasilja prema ženama, vršnjačkog nasilja), a s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti, izgradnje kulture nenasilja i tolerancije, te sigurnijeg i boljeg životnog okružja.
Policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa Službe policije Zlatko Zarožinski je ukratko iznio podatke iz prošle godine, iz kojih je razvidno da je na području Policijske uprave brodsko-posavske u prometnim nesrećama manje smrtno stradalih. Dodao je, da policijski službenici osim represivnih akcija provode i razne preventivne aktivnosti, kojima je cilj edukacija sudionika u pometu s naglaskom na „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel).
Načelnik policijske uprave Antun Valić je dodao da policijska uprava, osim programa na nacionalnoj razini provodi i samoinicijativno preventivne projekte, kao što je ovaj, koji se referira kroz tri spomenuta segmenta. Policijski službenici provode razne preventivno edukativne aktivnosti, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te fakultetima sukladno epidemiološkim mjerama, a početak je ova izložba „Tjedan sigurnosti“.

Related Post