IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA: Kome uopće trebaju Mjesni odbori 

977 0

Autor Franjo Samardžić

Dosta je u Hrvatskoj jedinica lokalne samouprave koje su ukinule Mjesne odbore uz obrazloženje da nisu aktivni i ne ostvaruju neposredno sudjelovanje građana u odlučivanju u lokalnih poslova, a uz to su i značajan trošak.

NOVA GRADIŠKA 21. svibnja 2018. – Prema odluci Gradskog vijeća Novogradiščani će u nedjelju 3. lipnja 2018. godine ponovo na birališta. Birati će članove Vijeća mjesnih odbora. Političke stranke i grupe građana imali su rok za prijavu lista do 11. svibnja.

Poznate su liste i kandidati, a to su samo članovi SDP-a i HDZ-a. Iako Nezavisna lista grupe građana ima članove Gradskog vijeća, nema ih među kandidatima, kao ni lista ostalih stranaka koje nakon posljednjih lokalnih izbora u Novoj Gradiški nemaju zapažene aktivnosti. Nema listu ni ove godine osnovana Hrvatska demokršćanska stranka.

Za izbore u Mjesnim odborima ni do sada nije bilo većeg interesa, a Mjesni odbori nisu imali nekih značajnijih aktivnosti. Budući da će Grad iz proračuna za ove izbore izdvojiti oko 100.000 kuna postavlja se pitanje kakva je uopće uloga Mjesnih odbora i kome oni trebaju. Dosta je u Hrvatskoj jedinica lokalne samouprave koje su ukinule Mjesne odbore uz obrazloženje da nisu aktivni i ne ostvaruju neposredno sudjelovanje građana u odlučivanju u lokalnih poslova, a uz to su i značajan trošak. Jedna pod njih je i nama najbliža Općina Rešetari.

Related Post

PROGRAM PUMA

Autor - 05/02/2013 0
SLAVONSKI BROD, 5. veljače 2013. – Danas su župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i zamjenik glavnog direktor Hrvatske udruge poslodavaca-a…