SVJETSKI DAN BOLESNIKA

1552 0

NOVA GRADIŠKA, 13 veljače 2013. – U ponedjeljak je u Općoj bolnici Nova Gradiška tradicionalno je obilježen Svjetski dan bolesnika.

Pacijente koji su smješteni na odjelima bolnice toga su dana, osim njihovih najbližih, posjetili članovi i članice Mladeži Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske lige za borbu protiv raka “dr. Zorislav Slović”. Prigodno su ih darivali voćem uz želje za što skoriji oporavak i povratak svojim obiteljima.

Ovom svakogodišnjom akcijom nastoji se poručiti pacijentima da nisu ostavljeni i zaboravljeni, kao i potaknuti društvo na promišljanje o potrebama bolesnika, o skrbi i podršci za oboljele.

Članovi Mladeži i Lige ujedno su zahvalili osoblju Bolnice, svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima, volonterima i članovima vjerskih zajednica za njihovu humanost i trud koje iskazuju brinući za bolesnike.

 

Svjetski dan bolesnika ustanovio je papa Ivan Pavao II 13. svibnja 1992.godine. Kao datum koji se obilježava diljem svijeta u zdravstvenim ustanovama i institucijama koje skrbe za bolesne odabran je blagdan Gospe Lurdske, zaštitnice marijanskog svetišta koje je poznato po čudotvornim izlječenjima i okupljalište je vjernika koji mole za ozdravljenje.

Related Post