IZBORNA KAMPANJA ZA EU PARLAMENT

777 0

NOVA GRADIŠKA, 2. svibnja 2014.– Biljana Borzan, Sandra Petrović Jakovina i Karolina Leaković kandidatkinje SDP-a za EU parlament boravile su danas u Novoj Gradiški. Na središnjem, gradskom trgu družile su se s domaćinima,

članovima i simpatizerima SDP-a iz novogradiškog kraja koje je predvodio Vinko Grgić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška, te građanima koje je zanimalo koje će to stavove i interese u EU parlamentu.

 

-Građani za prošle izbore za EU parlamet nisu bili pretjerano zainteresirani. Mislim da je tomu razlog neinformiranost jer im kroz medije nije bilo dovoljno obrazloženo i približeno što je to EU parlament i koliko je on važan u njihovom životu. Iz tog razloga nastojimo direktno komunicirat s građanima, približit im, ne samo što je EU parlament nego što i mi možemo doprinijeti u radu, kako će EU izgledati i kakve će se poruke slati.

 

Ponudili smo svoj program koji se temelji na većoj solidarnosti država članica, između onih bogatijih i onih manje bogatih, odnosno siromašnijih. Između građana koji su bogatiji i onih koji su siromašniji mora postojati veća solidarnost i u tom smislu predlažemo rješenja za koja smatramo da u slijedećem mandatu EU parlamenta treba provesti.

Nastojat ću, kao i dosada, povezivati interese svoje stranke i države jer mi smo tamo predstavnici svojih političkih opcija. U tom smislu prvenstveno vidim naš rad u promociji Hrvatske, u upoznavanju građana Europe s našim prednostima i problemima, a s druge strane nastojati u svakom pogledu pridonositi donošenju odluka koje vode k solidarnoj Europi i Europi jednakosti – kazala je Biljana Borzan.

 

-Tema ravnopravnosti žena i muškaraca, osobito tema zapošljavanja žena i jednakih plaća za rad jednakih vrijednosti bila je i tema o kojoj se raspravlja u Strasbourgu i Briselu. Da su tamo svi hrvatski zastupnici, iz svih političkih opcija, glasovali za izvješće koje je govorilo o tome da žene i muškarci moraju biti jednako plaćeni i imati jednak pristup tržištu rada, to izvješće bi prošlo i sigurno bi se doprinijelo tome da žene i muškarci moraju imati jednaku mogućnost zaposliti se – kazala je Karolina Leaković.

 

-Mi smo se izborili i borit ćemo se i dalje za pravedniji i solidarniji sustav, za inzistiranje na socijalnim fondovima i fondovima za uzajamnu pomoć koji će dolaziti u Hrvatsku te biti usmjereni na zapošljavanje mladih i borbu s visokom stopom nezaposlenosti – dodala je Sandra Petrović Jakovina.

 

Današnjim boravkom u Novoj Gradiški SDP-ovih kandidatkinja za EU parlament zadovoljan je i predsjednik GO SDP-a Vinko Grgić koji je izrazio zadovoljstvo što se njihovim kandidaturom vidi zastupljenost ženske populacije, a građanima Nove Gradiške danas pružena mogućnost da s njima razgovaraju i traže odgovore za svoje i probleme društva.

Related Post

EU PARLAMENT

Autor - 07/07/2014 0
Prvi radni tjedan u novom mandatu je iza hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Osim izbora novog predsjednika i potpredsjednika, najvažnija…

CRVENI RUŽEM DO JEDNAKOSTI

Autor - 07/03/2017 0
Slav.Brod, 07.03.2017.  – Možda zvuči banalno, ali pozivam sve žene da 8. ožujka  u simbol protesta stave crveni ruž koji…

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 20/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2014. – Članice Foruma žena novogradiškog SDP-a okupile su se jučer na radionici u stranačkim prostorijama…