BLAGDANSKI DOMJENAK SDP-a

748 0

Nakon hajke, u koju su se uključili i neki njegovi članovi, novogradiški SDP-e u lokalne izbore ide jači i odlučniji

 

NOVA GRADIŠKA, 29. prosinac 2012. – Sinoć su se tradicionalno u Vatrogasnom na blagdanskom domjenku okupili članovi novogradiškog SDP-a i predstavnici općinskih organizacija SDP-a iz zapadnog dijela Brodsko-posavske županije. Među gostima bili su Branko Tušek, tajnik SDP-a za Slavoniju i Baranju, Mijo Kladarić i Vinković iz županijskog SDP-a te predstavnici novogradiškog HNS-a, Hrvatskih Laburista i HSLS-a.

 

Iako se radilo o blagdanskom druženju nisu se u kratkim obraćanjima zaobišli predstojeći lokalni izbori, osvrti na obnašanje vlasti u gradu u ovoj godini i , kako je rečeno, hajci na esdepeovce. Govorilo se i o odnosima unutar stranke i članovima koji su u 2012. godini stranci nanijeli štetu. Predsjednik Franjo Kikić za početak naredne godine najavio je objavu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika i obavijestio o sve većem broju građana koji žele pristupiti SDP-eu.

 

-Godina iza nas je bila puna izazova i iskušenja s kojima je gradska organizacija bila suočena. Mi u SDP-eu na to gledamo kao na još jedno iskustvo što nas čini otpornijima i odlučnijima.

Godina ispred nas neće biti ništa manje izazovna. Najveći izazov izvršne vlasti u gradu koju obnaša SDP-e , a tako će nadam se biti i nakon slijedećih lokalnih izbora, bit će razvoj gospodarstva, odnosno privlačenje kvalitetnih investitora koji će zaposliti veći broj naših sugrađana. To nam je prvi i osnovni zadatak tijekom 2013. godine – kazao je predsjednik Franjo Kikić.

 

– Okupili smo se na ovom skromnog domjenku da ukratko analiziramo ono što je bilo u ovoj godini i planove za slijedeću godinu. Prošla godina nije bila laka. Bila je dosta teška, možda najteža u posljednje vrijeme. Nanesena nam je velika šteta, nanesena je velika šteta stranci i našim ljudima. Nadamo se da je tome došao kraj. Mislim da ćemo iz svega što smo prošli naći pouku i biti jači.

Što se tiče 2013. godine u srpnju naša država postaje članica EU i dio europske obitelji. Slijedeće godine su veoma bitni i lokalni izbori. Vrlo brzo ćemo početi raditi na tome uz veliku pomoć svih vas. Nećemo ići protiv drugih, nećemo govoriti o manama drugih i njihovim nedostatcima, već o svojim prednostima. Analizirat ćemo sve segmente u društvenom životu, utvrditi prioritete i pokušati naći najbolji način na ih ostvarimo. Nećemo obećavati i govorit stvari koje ne možemo ispunit. Gledati ćemo da to što budemo radili bude najbolje što možemo učiniti, ne samo za nas ovdje, već za cijeli ovaj kraj kazao je Vinko Grgić, član Gradskog odbora SDP-a.

– Pet mjeseci u ovoj godini bi rado zaboravio da ih mogu zaboraviti. Svjestan sam da će se i dalje nastaviti hajka prema esdepeovcima. Moramo zato jaki i čvrsti i u svojim redovima napraviti jedinstvo i ne smijemo dozvoliti da naši članovi nanose štetu SDP-eu. Nikad do sada to se nije događalo i s tim treba prestati, a s njima treba ozbiljno i definitivno razračunati. Pojedini članovi SDP-ea nisu se smjeli priključivat negativnim tendencijama već podržati razvoj grada i razvoj gospodarstva – kazao je gradonačelnik Josip Vuković. Govorio je o 2012. godini kao izuzetno teškoj godini i dogovorenim investicijama.

 

-Mnogi nas pitaju što smo mi to napravili? Grad Nova Gradiška je u mikroplanu napravio ono što mora napraviti i država. Napravili smo maksimalnu štednju i sve usmjerili u razvoj gospodarstva – kazao je Vuković. ( O njegovom osvrtu na 2012. godinu posebno u prilogu s konferencije za novinare) Zorica Popović, predsjednica Forima žena, kratko je govorila o aktivnostima u ovoj godini i istaknula humanitarni rad članica Foruma žena i njihovu osjetljivost na za bolesne i socijalno ugrožene sugrađane. Zahvalila se na podršci Gradskom odboru SDP-a i građanima koji su prepoznali i podržali njihov humanitarni rad.

Related Post